Anonim

Gravesend nyilvános WC-k a Plastik Architects részéről

Itt van egy másik épület egy hegyes próbapaddal, de ezúttal nyilvános WC. Edmund Sumner fotós elküldte nekünk ezeket a képeket a Plastik Architects új, Gravesendben (Kent, Anglia) található létesítményeiről.

A helyi tanács kényszerült egy „kisebb mérföldkő” közérdekű felhasználására, amely a regenerációs főtervének központi eleme legyen.

Az összes fénykép © szerzői jog, Edmund Sumner

Íme néhány információ a Plastic Architects-től:

-

Gravesend, a Kent Temze folyó kisvárosában jelentős felújuláson megy keresztül. A nyilvános WC-vel kapcsolatos hely egy kulcsfontosságú csomópontnál fekszik egy új nyilvános gyalogút mentén, amely összeköti Gravesend szívét a déli nyilvános parkokkal. A feladat az volt, hogy új WC-t biztosítson egy parkoló szélén, a Lord Street / Parrock utcai regenerációs területen belül.

A Gravesham Borough Council az épületnek szemet gyönyörködtető „kisebb jelentőségű mérföldkőnek” kellett lennie, mint a terület elfogadott főtervének középpontjában. Az épület alapformája a topográfia lejtésén és a hely geometriáján alapul.

Egy egyszerű elvi diagram négy fő teherhordó belső falat tartalmaz, amelyek meghatározzák a belső tereket, a keleti falról kiszolgált egészségügyi betétekkel.

Az új, fákkal szegélyezett sugárút felé vezető tető lejtője hangsúlyozza a lassú lejtőt a Szélmalom-hegy felé, megerősítve a domb tetejét, és hozzátéve egy barátságos és fényes bejáratot a legmagasabb pontján. A Parrock utca oldalán gyorsabb és sokoldalúbb formát fejlesztettek ki, a gyors forgalom hatására.

A tetőforma torz és fordított, konzolos piramis, négy háromszög alakú felületből áll, amelyek találkoznak az előcsarnokban. A tető síkja felfelé hajlik, hogy följebb lebegjen, de soha ne érintse meg a szabálytalan külső falakat.

Négy csiszolt szerkezeti fal és két torz oszlop van elrendezve, hogy a tetővarratok közvetlenül az elsődleges belső terekhez vezethessenek - vizuálisan összekapcsolva az épület szívét minden sarokba. Egyetlen háromszög alakú tetőfényt helyeztek el az egyik varrás mentén a terv szívében, lehetővé téve, hogy a bejárati helyet természetes nappali fényviszonyok alatt lemossák.

A tömegbeton tetőt a folyamatosan üvegezett tisztítószerkezet választja el a cseréppel borított, betonblokk falaitól; vizuális feszültség elérése a kompozícióban az építészeti elemek között, és lehetővé teszi az összes belső terek természetes megvilágítását. A szerkezet a külső faltól távol van, hogy hangsúlyozzák ezt az elválasztást. A terv olyan épületet ér el, amely egyben tájékozódási pontként szolgáló szerkezetként és hatékonyan megtervezett WC-ként is működik, szobrászati ​​alakban elhelyezve.