Anonim
Kenya Kuma és munkatársai, a Meme Meadows Experimental House

Kengo Kuma és Associates építészek átlátszó kabinja egy japán Hokkaidóban található kísérleti ház, amelynek célja az építészet határainak tesztelése hideg éghajlaton (+ diavetítés).

Kengo Kuma-t és az Associates-t az őslakos Ainu hagyományos építészete ihlette, amelynek „chise” stílusú épületei gyöngyökkel vagy bambusz fűvel borítottak, és olyan központi kandalló melegében tartózkodnak, amelynek soha nem szabad kiégni.

"Chise, a" föld ház "alapvető gondolata az, hogy folyamatosan felmelegítse a talajt, és nyújtsa be az abból származó sugárzási hőt" - mondják az építészek.

A kísérleti házat egy bevont vörösfenyő keret körül építették, és vastag poliészter szigetelő réteggel van ellátva, a külső polikarbonát burkolat és a belső üvegszál szövet között. Ezt a szigetelést újrahasznosított műanyag palackokból készítették, és lehetővé teszi, hogy a falon keresztül a fény átjuthasson a házba.

"Anélkül, hogy bármilyen világítási rendszerre támaszkodna, egyszerűen felkel, amikor világossá válik, és alszik sötét után - elvárjuk, hogy ez a membránház lehetővé teszi, hogy olyan életet élj, amely szinkronizálja a természet ritmusát" - adják hozzá az építészek.

Mivel az első kísérleti ház a Meme Meadows kutatóhely számára készült el, az épületet a környezetvédelmi technológiai intézet fogja használni annak tesztelésére, hogy a különböző tényezők hogyan befolyásolják épületének hőhatásait.

A belső bélés eltávolítható kísérletek céljából, miközben a favázas ablakot is megvizsgálják.

A projektet a Tokiói Egyetem Ipartudományi Intézetének Tomonari Yashiro laboratóriuma támogatta.

A japán Kengo Kuma és az Associates stúdió nemrégiben készített egy kis kunyhót, amelyet a mágnesekkel és egy pekingi áruházmal tartottak fenn, ahol az alumínium képernyők téglafal mintákat idéznek elő. További történetek a Kengo Kuma-ról.

Még több építészet Japánban »

Itt található még néhány információ Kengo Kuma és az Associates-től:

Meme Meadows kísérleti ház

Az első kísérleti ház volt a felelős, és a tervezés során számos nyomot kaptunk a Chise-től, amely az Ainu hagyományos házstílusa. A legjellemzőbb Chise-ben az, hogy ez egy "fűszál" és "a föld háza". Míg Honshuban (a fő sziget) a magánház elsősorban "faház" vagy "agyag falú ház", míg a Chise jellegzetesen "fűház", mivel a tetőt és a falat teljes mértékben gyep vagy bambusz takarja. fű, hogy biztosítsa a hőszigetelő tulajdonságokat.

Ezenkívül Honshuban a szellőzés érdekében a padlót is emelik, hogy elkerüljék a páratartalmat, míg Chise-ben a vattás szőnyeget közvetlenül a földre terjesztik, közepén kandallót készítenek, és soha nem hagyják, hogy a tűz egész évben kialszjon. Chise, a "föld ház" alapvető gondolata az, hogy folyamatosan felmelegítse a talajt, és nyújtsa be az abból származó sugárzási hőt.

A ház részének felépítése a következő: Japán vörösfenyőből készült favázat poliészter-fluorozott szénhidrogén bevonatú membrán anyaggal csomagoltuk. A belső rész kivehető üvegszálas membránnal van bevonva. A két membrán közé egy PET-palackokból újrahasznosított poliészter szigetelőt helyeznek be, amely behatol a fénybe. Ez a kompozíció azon az elképzelésen alapul, hogy ha a levegőt közbejuttatja, a belső környezet a keringés miatt kényelmessé válhat.

Nem csak a hőszigetelő anyag vastagságában kezeljük a szigetelést, ami a 20. században a statikus környezetmérnöki tevékenység tipikus hozzáállása volt. Arra törekszünk, hogy egy dinamikus környezetvédelmi mérnököt cseréljünk erre a korra. Ez annak része, hogy kihasználjuk a padlóból származó sugárzó hőt, és bizonyított, hogy télen több napot tölthet itt itt padlófűtés nélkül.

A másik ok, amiért membránnal borítottuk a házat, az volt, hogy a természetes fény által körülvett élet vágyakozik, mintha napfénybe burkolnánk a legelőn. Anélkül, hogy bármilyen világítási rendszerre támaszkodna, egyszerűen felkelhet, amikor világossá válik, és alszik sötét után - elvárjuk, hogy ez a membránház lehetővé tegye a természet ritmusának szinkronizáló életét.

A ház egyik részében egy fa szigetelt ablakfalat helyeznek el a membránon kívül. Ez egy új eszköz, amellyel különféle típusú szárnyak megváltoztatásával figyelemmel kísérheti a ház életkörülményeit. Hasonlóképpen, a belső térben lévő összes üvegszövet eltávolítható, hogy sokféle környezeti kísérletet folytathassunk.