Anonim
Bridge House készítette: 123DV

A hosszú, keskeny ház alsó emeletét, a 123DV holland stúdió többnyire két füves domb alá (+ diavetítés) temették el.

A 123DV vízszintes területtel indult, de arra kötelezték, hogy a talaj kevésbé termékeny legyen az építkezés megkezdése elõtt, ezért eltávolították a talaj felsõ rétegét és felhasználták két domb formálására az új ház térfogata körül.

"Úgy gondoltuk, hogy használnunk kell a talajt" - mondta Jasper Polak építész Dezeennek. "Ez számunkra egy alkalom volt arra, hogy meglepje az ügyfelet és megjelölést készítsen. Két domb létrehozásával a hatalmas lapos telek házához rögzítettünk egy rögzítési pontot, és emeltük fel, hogy maximális képet hozzunk létre."

A Bridge háznak nevezett kétszintes rezidencia felső szintje a hegyek csúcsán helyezkedik el, míg az alsó emelet víz alá merül, és csak a két lejtő közötti résen derül ki.

Ez a nyílás elég széles ahhoz, hogy elférjen egy bejárati oldal, valamint egy második ajtó és garázs az épület hátulján.

A nappali és a hálószoba a felső emeleten helyezkedik el, és egy nagy társalgóval és étkezővel rendelkezik, két oldalán üvegezett falakkal.