Anonim
"Sok, amit teszünk, a nyilvános tér tesztelésén alapul" - Suzanne O'Connell, a The Decorators

Suzanne O'Connell, a Hackney stúdióból. A dekorátorok egy ideiglenes éttermet vezetnek be a helyi piacon és egy közösségi rendezvényt a többszintes parkoló tetején ebben a filmben, amelyet Dezeen a Hackney Day Designed című filmjében forgatott.

Fent: Ridley ideiglenes étterme

O'Connell a Napi Pecha Kucha-beszélgetés részeként visszatekint a Dekorátorok elmúlt év munkájára, egy olyan bemutató formátumban, ahol 20 diát mutatnak 20 másodpercig.

Fent: az ideiglenes étterem helyszíne

"Sok, amit az elmúlt évben tettünk, mivel új gyakorlatunk vagyunk, a próbákra és a nyilvános tér tesztelésére vonatkozik" - mondja O'Connell, amikor ideiglenes éttermet mutat be a keleti londoni Ridley Road piacon. "Nemcsak a tér megtervezéséről van szó, hanem arról a programról is, amely erre a helyre tervez."

Fent: az étterem felépítése

A londoni Atelier ChanChan stúdióval együttműködve a Dekorátorok létrehoztak egy éttermet, amely arra ösztönözte a látogatókat és a helyi embereket, hogy cseréljék nyers alapanyagaikat főtt ételre.

Fent: az étterem mozgóasztalát a görgőhöz csatolt rész

"Nem volt igazán rövid, ezért két vagy három hónapot töltöttünk a piacon végzett kutatásokkal, beszéltünk a kereskedőkkel, a fő munkatársakkal és megpróbáltuk kitalálni, mi létezik ott" - mondja O'Connell.

"Olyan mechanizmust akartunk találni, amely összehozza az embereket, és alternatív gazdaságot hozhat a piacra."

A dekorátorok olyan rendszerrel álltak elő, amelyben az étkezők átnézhették az étterem tábláján szereplő bevásárló listát, megvásárolhattak egy összetevőt a piacról, és kicserélhették ebédre, és elegendő maradt az étteremnek esti étkezéshez.

"A tervezéssel ki akartuk emelni a történtek folyamatát" - mondja O'Connell, elmagyarázva, hogy a stúdió olyan asztallal állt elő, amelyet fel lehet csavarozni a földszinti konyháról az első emeleti ebédlőre.

"A szokásos etikettünkkel játszottuk, hogyan osztjuk meg az étkezést" - mondja "- és a kések, Villa és a szemüveg elhelyezésének módjával együtt játszottunk, tehát ez volt a módja annak, hogy megosztott közös élményt kapjunk."

Fent: az étterem első emelete, az asztal látható az alsó szinten

A második projekt, amelyet az O'Connell mutat be, egy együttműködés a Croydon Tanáccsal és a Kinnear Tájépítészekkel, hogy kihasználják a Croydon üres parkolóit, mielőtt végül lebontják őket.

Fent: a konyhai személyzet a földszinten készít tányérokat

"A Croydon első kivizsgálásakor minden hely meglehetősen üresnek tűnik" - magyarázza. "De a további vizsgálat során láthatja, hogy valójában zavarodott tevékenység van - megvan a Croydon Főiskola, meg a Fairfield Halls, megvan a korcsolyázók; így a parkoló remek alkalom lesz arra, hogy ezeket az embereket összehozza a nyilvános térbe. "

Fent: az asztal az első emeleti étkezőig csörlődik

A dekorátorok egy rendezvényt terveztek a többszintes parkoló tetejére egy helyi grillező által készített főzés, ötperces beszédek formájában a helyiek részéről, amelyek körvonalazták a várost, és egy focimeccsen. "Az összes csapat különféle érdekelt felekből áll, és a jövőbeli elgondolásukért játszanak, amely lehet Croydon" - magyarázza O'Connell.

Fent: Croydon, London déli részén

"Ez egy kísérlet, nem igazán tudjuk, hogyan fog menni, de reméljük, hogy az esemény eredményei tájékoztatják az építészeti beavatkozásokat a következő évben" - fejezi be a nő. A parkoló rendezvényre tavaly októberben került sor.

Fent: diagram egy nyitott rendezvényre egy többszintes parkoló tetején