Anonim
Lebbeus Woods könnyű pavilonja és Christoph a. Kumpusch

A késő kísérleti építész, Lebbeus Woods első és egyetlen épített projektje a Világos Pavilon, a Steven Holl nemrégiben készített szeletelt porozitási blokkjában, a kínai Chengdu-ban (+ diavetítés) a három nagyléptékű installáció egyike.

A fény és a geometria összefonódásaként az acélrudak és üvegplatformok négyszintes konstrukcióját egy nagy nyílásba függesztik az öt torony egyikében, amelyek az új vegyes felhasználású komplexumot alkotják.

A lépcsők a megvilágított oszlopok sorozatán keresztül kanyarodnak, és erkélyekre nyílik a Sliced ​​Porosity központi plaza medencéi és teraszai, valamint a város utáni épületek.

Woods az építész és Christoph a. Kumpusch, és röviddel a halála előtt tavaly októberben fejezték be.

"Túl sokat lehet tenni azért, hogy a Világos Pavilon Lebbeus Woods első és szomorúan utolsó" épített "munkája" - mondta Kumpusch. "Ez a projekt véleményem szerint a rajz kiterjesztése, a gondolatok kondenzációja, mint anyagi megnyilvánulás."

Kumpusch a pavilont "a prototípusos jövőtérnek" írja le. Elmagyarázta: "A Világos Pavilont kísérleti térként tervezték, amely lehetőséget ad nekünk egy olyan tér megtapasztalására, amelyet még nem tapasztaltunk meg."

Nappal a szerkezet a torony rácsos acélszerkezetének dekonstrukciójaként jelenik meg, éjjel pedig izzó színvonalakká alakul, amelyek a napszak, a hónap és az év viszonylatában változnak.