Anonim

Charles Wright építészek Cairns Botanikus Kert Látogatóközpontja

A Charles Wright Architects ausztrál cég által ezt a tükörbe burkolt látogatóközpontot úgy tervezték, hogy láthatatlan legyen a Queenslandi Cairns Botanikus Kert környező fái között.

Két épületből és egy elválasztó sétányból álló látogatóközpontot a kertek kapujaként tervezték, amelyek a trópusi növények válogatását tartalmazzák az észak-ausztrál esőerdőkből, valamint a Délkelet-Ázsiából.

Charles Wright építészek inspiráltak az idegenvadász által az 1987-es Predator filmben viselt öltönyből, hogy mindkét épületnek tükröződő külső bevonatot nyújtsanak, amely csökkenti azok hatását a parki tájra. "Olyan tervezetet javasoltunk, amely szó szerint tükrözi a kertet az épület álcázásaként" - magyarázza az építészek.

Ahelyett, hogy a felületeket egyetlen polírozott fém síkkal takarnák, az építészek egy sor sík panelt tartalmaztak, amelyek a homlokzatot felületekre bontják. Mindegyik fokozatosan eltérő szögben ül, és segít a visszavert tükrök elmosódásában.

A gyalogos sétány keletre és nyugatra halad át a telephelyen. Északon az egyik épület tartalmaz egy kávézót és kiállítási területet a látogatók számára, egy többcélú előcsarnokkal és egy udvari amfiteátrummal, míg délre egy második blokk a személyzet irodáit foglalja el, amelyek egy hosszú és keskeny teraszra nyílnak.