Anonim

Casa Itu: Arthur Casas stúdió

Az üvegtáblák becsúsznak a falakba, így a brazil építészek, Arthur Casas stúdió által készített szabadtéri nappali a tóparti házban São Paulo mellett (+ diavetítés).

Casa Itu néven az épület a két gyermekes fiatal család fő rezidenciája. Két emelet magas, de a szobák többsége a földszinten helyezkedik el, hogy hosszú L alakú tervet készítsen.

Az Arthur Casas stúdió földes anyagpalettát használt, homokos színű vakolatból és brazil teakfából, hogy kapcsolatot létesítsen a ház és a környező táj között.

"Mindig megpróbálunk helyi anyagokat használni" - mondta Alexandra Kayat építész Dezeennek. "A homlokzat színének keverékében helyi földet használtunk. Megpróbáltunk olyan színt találni, amely a lehető legközelebb áll a tájban található hangokhoz, így a ház jobban illeszkedik a tájhoz, mivel meglehetősen nagy és vízszintes."

A nappali a terv külső sarkán ül, lehetővé téve, hogy két oldala kinyíljon a kertre. Mellett egy fából készült pergola szárnyas van, és (a fényképek elkészítése óta) behúzható lombkoronával van felszerelve, miközben egy támasztóoszlop el van rejtve egy beltéri fa törzse mögött.