Anonim

Sjötorget óvoda, Rotstein Arkitekter

Ebben a stockholmi óvodában a színes tárolóegységek, amelyek dupla köbméter lyukakkal és rejtekhelyekkel vannak ellátva a gyermekek számára, a svéd Rotstein Arkitekter cég.

A Rotstein Arkitekter egy L-alakú teret tervezett egy lakóépület földszintjén, közepén az óvoda bejárata.

A közös területek kölyökfurai sárgák, míg a három osztály mindegyikének megvan a maga aláírási színe.

"Olyan játékos környezetet képzelünk el, amelynek célja a gyermekek kreativitásának ösztönzése és ösztönzése" - mondta Anders Rotstein építész.

Az első emeleten egy kis üvegablakkal felszerelt kunyhó található, ahonnan az óvoda többi helyére nyílik kilátás, ahol játszani vagy ülni lehet, és könyveket olvasni.

A lépcső alja felé kiszélesedik amfiteátrumként való felhasználás céljából, és alatta sötétített rejtekhely található.

Mindegyik tantermen három ablak van - kettő nagy és egy kicsi -, hogy a szomszédos utcára nézzenek, míg az osztálytermek közötti ablakok vizuálisan összekapcsolják a tereket belülről.

Egy másik stockholmi projekt a Rotstein Arkitekter részéről egy nyitott, monokróm lakóterületű apartman.