Anonim

Stúdió Nuctale, Paul Coudamy

Láthatatlan férfi és nő a csillagok a Paul Coudamy francia tervező által felújított párizsi apartman fotózásának csillagai (+ diavetítés).

A Stúdió Nuctale befejezése után Paul Coudamy összeállt Benjamin Boccával, hogy készítsen egy fantasztikus forgatókönyvet, amelyben a lakás két lakosa teljesen láthatatlan, és öltönyt visel.

"A képek erősebbek lehetnek személyre szabott emberek nélkül" - mondta Coudamy Dezeennek. "Rejtélyt ad hozzá a furcsa világító szoborhoz, és nagyobb hatást gyakorol a projektre, mivel a szemet nem vonzza az arckifejezés."

A Buttes-aux-Cailles környéken található apartman mindössze 35 négyzetméter alapterületű, tehát a tervezőnek olyan belső teret kellett kidolgoznia, amely a legtöbb helyet kihozza.

CNC-maró rétegelt lemezt használt a hely egyik oldalán egy kompakt famodul összeállításához, amelyben hálószoba, fürdőszoba, konyha és reggeli pult található.

"Ennek a kis apartmannak az összes funkciója koncentrálódott, hogy helyet szabadítson fel a nappaliban" - mondta Coudamy Dezeennek. "Három dimenzióban dolgoztam, ahelyett, hogy terveztem volna az összes kötet adaptálását és a tárolás maximalizálását."

A lakás az épület földszintjén található, és rossz természetes fényt szenvedett, ezért öt méter hosszú világítótestet adtak hozzá a fény elosztására az egész épületben.

A tervező úgynevezett "geometriai felhő", a darab 15 fényforrásból és 76 matt üvegháromszögből épül, amelyeket csuklópántok és szegecsek tartanak össze, hogy a szerkezetet különböző konfigurációkba lehessen alakítani.

"Úgy döntöttem, hogy behozom a felhőket és a napot" - mondta Coudamy. "A felhasználó beállíthatja ennek a függő szobornak a magasságát és formáját, hogy kivételes érzetet, valamint teljesen állítható és kényelmes világítást biztosítson".

A Paul Coudamy Párizsban található további lakberendezései között szerepel egy ház, amelyet egy csomós vörös műgyanta fala oszt meg és egy falán görbült könyvespolc van.

Még több Paul Coudamy tervezés »
További apartman belső terek megtekintése »

Íme egy rövid leírás a tervező csapattól: