Anonim

A Tato Architects fogászati ​​klinika Nakayamate-ban

A kezelőszobák átlátszó ház alakú házban találhatók ezen a japán Kobén fogászati ​​klinikán, a Tato Architects által (+ diavetítés).

A Tato Architects japán stúdió azzal kezdte meg a felújítást, hogy a belső teret a betonra festette és fehérré festette, majd az áttetsző központi térfogatot hozzáadta három különálló kezelési terület elhelyezéséhez.

Fa képernyők osztják le a központi teret. A falak fóliával bevont üvegből, míg a mennyezet átlátszó polikarbonát lemezekből készülnek.

Yo Shimada építész szerint a tér lágyabb megvilágítása segíti a betegeket abban, hogy kényelmesebben érezzék magukat: "Célunk volt egy tiszta és békés helyet létrehozni, amely ugyanakkor tiszta és békés volt a fény állapotának ellenőrzésével."

"Az áttetsző anyagot úgy választották meg, hogy a konzultációs helyiségeket csak az átmenő fény által megvilágítsák, hogy a fényforrások ne sértsék a beteget a ferde fogorvosi székben" - tette hozzá.

A váróterem és a recepció a klinika elején helyezkedik el, és négyzetes székekkel, fa könyvespolcokkal és cserepes növényekkel vannak felszerelve.