Anonim
Befejeződött a Tate Britain Millbank felújítása a Caruso St John által

A Caruso St John építészeti cég 45 millió font értékű felújítását fejezte be a londoni Tate Britain művészeti galériában, amely magában foglalja az új földalatti osztálytermekbe ereszkedő csigalépcsőt.

A galériában tíz új kiállítótér megnyitása után az év elején a Caruso St John felújította a Tate Britain Millbank épületének legrégebbi részeit, hogy új oktatási és rendezvénytermeket hozzon létre olyan helyiségekben, amelyek korábban nem voltak elérhetők a nyilvánosság számára.

Alsó szintű rotunda spirális lépcsővel

Az új lépcső a spirál alakú rotunda közepétől lefelé spirál, ahol a monokróm terrazzo felülete az eredeti márványpadló mintás mozaikjaira emlékeztet. Amellett, hogy új osztálytermekbe vezet, a látogatókat az új Djanogly Kávézóba és a felújított Rex Whistler étterembe hozza, amely a felújított 1920-as évek falfestményén található, az Expedíció a ritka húsok folytatása céljából.

Fő szintű rotunda erkéllyel és a lépcső közepén

A kör alakú erkélyt a rotunda körül az 1920-as évek óta bezárták, ám mostanra átalakították, hogy első emeleti kávézót és tagok társalgóját hozzon létre egy 14 méter hosszú bárral.

Az emeleten másutt az építészek elválasztották a válaszfalakat, hogy újból megnyissák a Grand Saloon belsejét. Egy eredeti viktoriánus mennyezetet helyreállítottak, és fürtözött függő lámpákat adtak hozzá, ezáltal nagy teret teremtve az eseményekhez.

Tagok területe az erkélyen

A projekt magában foglalta az épület Thame-oldalú bejáratának újbóli megnyitását és egy új, erre a célra kialakított bejárat hozzáadását iskolai csoportok számára.

"Az új Tate Britain megnyitja a Millbank bejáratát a galériák eredeti nagyszerűségének és logikájának megerősítésére és megerősítésére" - mondta Penelope Curtis a Tate Britain rendezője. "Adam Caruso és Peter St John új tereket hoztak létre a régi részekből, és a művészek hozzájárultak a közvilág új értelme megfogalmazásához" - tette hozzá.

Djanogly Cafe