Anonim
A graft a hölgyekkel összekötött tornyokat fedte le a berlini Holzmarkt felé

Hírek: A második berlini belvárosi javaslat, amelyet ma felfedtek, a Graft és a Kleihues + Kleihues Architekten öt toronyból álló csoportja, amelyet felső szintjükhidakkal összekötnek.

Eckwerk néven a vegyes felhasználású fejlesztés a vasúti viadukt mellett helyezkedik el Berlin Holzmarkt területén. Tartalmaz egy sor rugalmas egységet, amelyeket otthonaként vagy munkahelyként lehet felhasználni, valamint egy nagyméretű nyilvános átriumot, amelyet "többszintes piacként" terveztek.

A Graft - akinek irodái vannak Kaliforniában, Berlinben és Pekingben - a német Kleihues + Kleihues Architekten céggel összefogott egy olyan épület kialakításában, amely állítása szerint "válaszokat fog találni korunk társadalmi, gazdasági és ökológiai kérdéseire" a lakó- és kereskedelmi tevékenységek integrálásával. .

Az öt torony magassága változhat, de mindegyiket nyilvánosan elérhető hidak kötik össze. Az "élményút" néven ismert útvonalat úgy tervezték, hogy a lakosok és a látogatók számára lehetőséget biztosítson a városra és a közeli Spree-folyóra néző sétához.

A fejlesztés alapját egy kétszintes dobogó alkotja, amely a közeli viadukt boltozatos téglaszerkezetére épül. Felületén egy acél- és üvegkorlát alatt védett, többszintű terasz helyezkedik el, amely szintén várhatóan informális munkahely lesz.

"A központi ötlet egy inspiráló és élénk hely létrehozása, amely új mércéket állít fel a munka és az élet, valamint a közélet és a magánélet közötti kapcsolat szempontjából" - mondta Graft egy nyilatkozatában.

Az egyes tornyok külső része fával borítva lesz, amelynek célja a Holzmarkt története fűrészáru-piacként hivatkozni.

Az Eckwerk építése a helyszínen kezdődik 2015-ben, a német fővárosban folyamatban lévő nagy új épületek sorozatának legfrissebbé válásával. Ma reggel J Mayer H bemutatta egy új berlini bevásárlóközpont terveit, Frank Gehry pedig egy felhőkarcolón dolgozik, az OMA pedig az multimédia cég Axel Springer székhelyét bővíti.

Íme egy projekt leírás a Graft and Kleihues + Kleihues Architekten cégtől:

CkEckwerk Design

A nyílt párbeszéd keretében a két Graft és Kleihues + Kleihues építészeti cég, valamint a Genossenschaft für urbane Kreativität (a városi kreativitás szövetkezete) példákkal épített komplexet dolgozott ki, amelynek célja a válaszok keresése a társadalmi, gazdasági és ökológiai kérdésekre. korunkban.

A központi ötlet egy inspiráló és élénk hely létrehozása, amely új mércéket állít fel a munka és az élet, valamint a közélet és a magánélet közötti kapcsolat tekintetében. Az építkezés megkezdése 2015-re várható a Holzmarkt-övezet északi részén, a Spree mentén, ahol 2011-ig volt a legendás bár 25 otthona.

Az úgynevezett Eckwerk kialakítása átveszi a hely jellemzőit és tulajdonságait. Különösen a Stadtbahnviaduktra utal, amely egy arany szálként megy keresztül a város központjában, és identitást ad a tárgyalt ingatlannak. A forma alapja egy talapzat, amely igazodik a háttérként kinyúló utcákhoz, kétszintes módon követi a viadukt előrehaladását, és északi oldalán topográfiai lépésekben függőlegesen kinyúlik.

Az viadukt lényegességének és formai nyelvének ihletésével az interakció helye, amely túlmutat az épületen, az utóbbi és a talapzat között olyan sikátor formájában jön létre, ahonnan a főbejárat elérhető, és ahonnan a közfunkciók hozzáférni kell.

Az talapzat a főszintet megemeli a viadukt magasságával, és lehetővé teszi, mint a városi erkély, hogy közvetlenül a vízre nézzen. A talapzaton öt egymástól függetlenül megközelíthető torony van elrendezve, amelyek mindegyike jól kitett és rendkívül rugalmas felületeket biztosít, amelyek munka- vagy életvitelhez felhasználhatók.

A teraszos tájat többszintes piacként tervezték, és összekeverik, mint a Co-Working Spaces kiterjesztési területe, a tornyok alaprajzát. Annak érdekében, hogy ezeket minden évszakban lehessen használni, a területet egy éghajlati héj borítja, amely finom szerkezetű, acélból és üvegből áll.

Az építkezés mennyiségének külön tornyokban történő elkülönítésére vonatkozó döntés nem csupán az arányok követelményeinek való megfelelés megkísérlése, hanem a sokrétű nézetek és kilátások révén a nyitott tér érzetét kelti, amely viszont a ház és a város (magán és nyilvános). Ezenkívül kiküszöbölésre kerül az ingatlan minőségi hierarchiája a tornyok magasságának déli irányba való csúszó skáláján. A Spree-vel közvetlen vizuális kapcsolatot tart fenn, még a „második sorból” is.