Anonim

A LOHA Cloverdale749 apartmanjaihoz perforált fémlemezek árnyékoltak erkéllyel

A különféle átlátszatlanságú hullámos burkolás a Lorcan O'Herlihy Architects (LOHA) helyi irodájában (+ diavetítés) biztosítja a magánélet védelmét a Los Angeles-i lakóépület lakói számára.

A hat egységet tartalmazó Cloverdale749 épület méretét a helyi tervezési szabályok korlátozták, és az LOHA úgy döntött, hogy a falakat a telek határáig terjeszti, hogy maximalizálja az élhető alapterületet.

Miután az épület homlokzatát az utcai határral szemben felhívta, az építészeknek gondoskodniuk kellett arról, hogy a lakosok megtartsák a kilátást a lakótérről, miközben elrejtik őket a járókelõktõl.

A homlokzatokat olyan nyílásokkal tervezték, amelyek a hollywoodi jel és a belvárosi belvárosi kilátásokat vázolják, míg a perforált hullámosított fémfalak részleges kilátást tesznek lehetővé az egyes szintek erkélyeiről, és árnyékolják őket az utcáról.

"A projekt homlokzata egy egyszerűség és bonyolultság egymáshoz közel eső tanulmánya, amely a szerkezet térfogatát áteresztő rétegek koreográfiai megjelenítésével ünnepli" - mondta az építészek.

"Az épület burkolata bevezeti a vizuális fragmentációt, amely lehetővé teszi a magánélet változatos élményeit az egyes egységek szélei mentén."

Az épület széleinél szabadtéri cirkulációs területek vannak a lakások belső térfogatának optimalizálása és a mesterségesen szellőztetett folyosók igényének csökkentése érdekében.

Az egyik utcára néző sarok átlátszatlan burkolata mögött egy lift és lépcső van elrejtve, emellett lift és lépcsőház, míg egy másik lépcső a hátsó homlokzat külső oldalán fekszik.

A ház felső részét részben elfoglaló lakás erkélyéről spirális lépcső lép fel egy privát tetőterasszal, ahonnan széles kilátás nyílik a városra.

Szomszédainak tipikus színes stukkóval szemben, a ragyogó fehér fém homlokzatot úgy tervezték, hogy modern esztétikát teremtsen.