Anonim

A kiálló terasz keresztezi az Alts Design Office Minakuchi házát

Az Alts Design Office helyi építészek (+ diavetítés) e ház függőleges magjából egy faasztallal ellátott konzollal ellátott doboz nyúlik ki a ház vertikális magjából a japán Shiga prefektúrában.

Annak érdekében, hogy az ingatlan telek a lehető legtöbbet lehessen kihasználni egy határfal mellett és néhány szántófölddel szemben, az Alts Design Office létrehozott egy beépített területet, amely a fal fölé nyúlik és a vidék kilátásait ábrázolja.

Az épület többi részét lefedő robosztus, fekete burkolattal ellentétben a terasz felületeit fadeszkákba csomagolják, hogy meleg és tapintható legyen a tér.

A terasz falai szögben vannak, hogy azt a benyomást keltsék, hogy a teret a horizont felé kell kinézni, ha a teljes magasságú ablakon keresztül nézik, amely összeköti az első emeleti nappalival.

Ez a nyitott terű szoba elsüllyedt társalgóval, kanapéval és dohányzóasztallal rendelkezik az étkező mellett, amely egy ablak melletti sarokpadot is tartalmaz.

Az alacsony fal és a csempével burkolt oszlop elválasztja a konyhát a többi helytől, míg a hálószoba és a fürdőszoba a nappali mellett található egy csúszó faajtó mögött.

Ezeket a szobákat a felső emeletnek az épület ellentétes oldalától a teraszig terjedő részéhez igazítják, amelyet oszlopok támasztanak alá, és alatta lévő parkolóhelyet mennek el.