Anonim
A Donal Colfer Architects beton- és üvegbővítést ad a dublini rezidenciához

Az ír Donal Colfer Architects cég felújította a viktoriánus villás házat Dublinban, hozzáadásával kiegészítve egy üvegezett földszinti padlót és a fenti betonozókkal (+ diavetítés).

A Martin utcai ingatlan tulajdonosai az 1980-as években építették a ház melléképületét, amely a fény nagy részét eltakarította a meglévő helyiségek számára.

A Donal Colfer Architects feladata volt a ház felújítása. "Az ügyfelek rövid üzenete az volt, hogy a meglévő kiterjesztést cseréljük, miközben kinyitjuk és több fényt hozunk a házba" - mondta a csapat.

Az új kétszintes melléképületet a ház többi részével két lépéssel alacsonyabban süllyedték el, hogy csökkentsék a környező épületekre gyakorolt ​​hatást.

Az előző elrendezést biztosító belső falakat és padlókat eltávolítottuk, hogy a keringést át lehessen helyezni az új téglalap alakú kötet hátuljába.

A legfelső emeleti kertre néző homlokzaton egy sor mély betonozás található, amelyek vertikális fagylaltlapokat széttörnek.

"Belsőleg igyekeztünk kiaknázni az Írországban a napfény nehéz tulajdonságait és az általa létrehozott árnyékot" - mondta az építészek.

A konyhai egységek a melléképület földszintjén haladnak, egy üvegezett fal felé néznek, amely a kertre néz, és a fényt felveszi a szomszédos nappaliba, amely szintén a kavicsos teraszra nyílik.

A mögötte lévő lépcső a folyosóra és a fürdőszobára vezet - csúszó válaszfallal elválasztva -, majd további két lépés vezet fel a fő házba, hogy hozzáférést biztosítson egy hálószobához.