Anonim
A lyukasztott fal elválasztja a régi és az újtól a Westgarth házban, Kennedy Nolan készítette

A Kennedy Nolan Architects helyi stúdiójának Melbourne-ben ezt a házbővítést egy edwardi épület többi részétől egy kör alakú lyukkal választja el egy fal, amelyen a gyerekek át tudnak mászni (+ diavetítés).

A tipikus 20. századi eleji, előrejelzett táblával borított ház tulajdonosai Westgarth belvárosában felkérték Kennedy Nolant, hogy növelje az ingatlan alapterületét, hozzon létre több helyet fiatal családjuk számára, és javítsa a belső és a kert közötti kapcsolatot .

Az építészek a meglévő belső tereket ésszerűsítették, hogy tágas hálószobákat és játszószobákat hozzanak létre, míg az egyszintes kiterjesztés új kerthelyiséget biztosít a kertre.

Az eredeti bejáratnál a tulajdonosoknak a hálószobák közötti folyosót kellett követniük, hogy elérjék a fő nappali területeket, így az építészek a bejárati ajtót áthelyezték az ingatlan központjába, ahol az közvetlenül az új lakótérbe nyílik.

"A ház bejáratának az északi határ felé történő elmozdításával sikerült elválasztanunk a magán- és a közteret" - mondta Kennedy Nolan Dezeennek.

"Ha meghosszabbítjuk a meglévő házból, akkor az észak felé néző helyet is maximálisan kihasználja, és kapcsolatot teremt a szabadban."

Az új bejárat megközelítését egyik oldalán a meglévő épület homlokzata, a másik oldalán egy durva vakolatú falazat borítja, amelyet az építészek az utca és a lakás közötti átmenet hangsúlyozására adtak hozzá.

A bejárathoz közeli falba lyukasztott lyuk révén a kertre és a nappali üveges tolóajtóira nyílik kilátás, vizuális kapcsolatot biztosítva a ház régi és új részei között.

Az új kötet fehérre festett kőművesből készül, amely kiegészíti az eredeti épület festett faanyagát, és fokozza a tégla, a vakolat és a fafelületek finom textúrájú különbségeit.

"A kiterjesztés szimpatikus az edwardi ház esztétikájában, mert nagyon hasonló színpalettát használtunk, amelyet amennyire csak tudtunk visszavonni" - magyarázta az építészek.

"Érdekelünk a kézműves és ácsmunkák, ezért egyszerű építési technikákat és anyagokat használtunk a textúra és az érdekes felület részleteinek bemutatására."

A sík tető vastag homlokzatának V alakú profilja van, amelyet az építészek úgy terveztek, hogy élénkítsék ezt az egyébként hétköznapi felületet.