Belsővel

Sinato elrejti a hálószobákat egy L alakú fal mögött a Fujigaoka M apartmanban

Sinato elrejti a hálószobákat egy L alakú fal mögött a Fujigaoka M apartmanban
Anonim

Sinato két hálószobát egy L alakú fal mögött rejt el a Fujigaoka M apartmanban

A Tokiói Sinato építészeti stúdió L-alakú falot helyezett hozzá Japán lakásának központjába, hogy két új hálószobához (+ diavetítés) teret biztosítson.

Sinato felújította a Jokohama 64 négyzetméteres Fujigaoka M lakását egy házaspár számára, közepén egy fallal, amely polcokat, ülőperemt és tárolót tartalmaz, valamint a hálószobát és a vendég hálószobát körülzárja.

"Az L alakú fa fal, amely elválasztja a nyitott teret és a hálószobát, egy nagyméretű bútordarab, ahol képet letehet, könyveket tárolhat, ülhet, vagy akár gördíthet, lehetővé téve, hogy szimbólummá váljon a ház "- mondta Chikara Ohno tervező, akinek egyéb projektjei között szerepel egy Diesel üzlet belső tere és egy Tokiói butik, amely felső képernyővel rendelkezik.

A 26 éves lakás eredeti betonfalát megtartották, hogy megosszák a két hálószobát, és a beton mennyezeti gerendákat is szabadon hagyták.

A többi felületet tonális szürkék palettával festették vagy faanyaggal készítették, így lágyabb és tapinthatóbb kontrasztot képez a betonszerkezettel.

A csomós fa padló ellentétben áll a fa simább szemcséjével a válaszfalon, valamint a konyhaszekrényekhez és a szekrényekhez használt halványabb faanyagokkal.

Az új fal felső részén üveg van feltöltve, hogy növelje a fényáramot a helyiségek között, és a lakásnak megszakítás nélküli mennyezetet biztosítson, elősegítve a helyiség érzékelésének kiterjesztését minden szobában.

"Annak érdekében, hogy az utasok nagyobb szabadsággal élhessenek egy nagyon korlátozott alapterületen, úgy gondoltuk, hogy sokkal hatékonyabb a különféle helyek összekötése és átfedése, az egész ház létrehozása" - mondta Ohno.

Az L alakú elrendezés a közösségi tér két szárnyát hozza létre - egyet a konyha és az étkező, a másik pedig a társalgó és a dolgozószoba számára. A nyitott terv elrendezés lehetővé teszi a jobb keresztszellőzést a lakáson keresztül.

"Ez a tér, amelyet tervezésünk során" belső terasznak "nevezünk, széles és világos, közös terület, amely szelíd pufferré változik a terek között" - tette hozzá Ohno.