Építészet

Hegyi rejtekhely az Alpok beton sziklája alatt rejtve

Hegyi rejtekhely az Alpok beton sziklája alatt rejtve
Anonim

Hegyi rejtekhely az Alpokban egy konkrét szikladarabban rejtve

Az A svájci stúdió elrejtett egy fa kabinot egy mesterséges szikla belsejében, és egy távoli helyre szállította a svájci Alpokban.

Leopold Banchini és Daniel Zamarbide építészek által vezetett Stúdió A tervezte a hegyi menedéket, hogy tisztelegje Charles-Ferdinand Ramuz svájci író Derborence központi karakterét.

A történetben egy Antoine nevű pásztor csapdába esik a földcsuszamlás után a sziklák között, és hét hétig él tovább, mielőtt hazamegy. A szerkezetet Antoine-nak nevezték el.

"A hegyek hatalommal bírnak, hogy egyszerre vonzzák az elbűvölő és a félelmet" - mondta az építészek. "Svájcnak nagy hagyománya van az Alpok megfigyelésének, velük való együttélésnek, bennük rejtőzésnek.

A menedék egy egyszerű fa kabinból áll, amelyet egy hatalmas szikla formájában betonhéjba burkoltak. A belső teret csak egy pár kis ablak és egy bemélyedő ajtó tárolja fel.

Belül a csomós fa a falakon, a padlón és a mennyezeten maradt látható. A szárnyak lehajthatók a falaktól, hogy ülőhely, asztal és ágy jöjjön létre, hogy egy ember kényelmesen maradhasson benne.

"Antoine létrehoz egy alpesi menedéket, egy bizonytalan" Existenzminimum "felhasználását, amely kissé felforgató, és amelybe szabadon lehet belépni és elrejteni" - mondta az építészek, akiknek korábbi projektjei között szerepel egy újrahasznosított ablakokból készült pavilon és egy tricikli előadóterme.

"Ez tartalmazza a legalapvetőbb építészeti elemeket - kandalló, ágy, asztal, szék, ablak -, de bizonyos kockázatot igényel a látogató számára, mivel a szikla szó szerint a szikla esik a mezőn" - tettek hozzá.

A projektet a Verbier 3d Alapítvány által irányított művészi rezidenciák fogadására bízták meg. Kézzel építették egy hegyi faluban, és a teherautó hátuljának helyére szállították.