Anonim

Az AMO egy végtelen kifutót szimulál a Prada férfi ruházat show-jához

Az OMA holland stúdió, az AMO kutatóágazata szimmetrikusan összekapcsolt előcsarnokokat hozott létre, hogy zavaró kifutópályát képezzenek a Prada 2015. őszi téli férfi ruházatának showjára (+ diavetítés).

A korábbi szezonokhoz hasonlóan Rem Koolhaas építészek belsőépítészeti stúdiója megtervezte a készletet az olasz divatház Prada legújabb bemutatójának, amely tegnap a milánói Moda Uomo részeként került megrendezésre - a város férfi divathétén.

Az AMO a Fondazione Prada belsejében egy helyet osztott fel egymással összekapcsolt helyiségek sorozatára két sorban egymás után, mindegyik kissé eltérő arányban.

"A meglévő szobát klasszikus szobaszerkezetre árnyékolják, fokozatosan megváltoztatva az arányokat, mint egy absztrakt mandánista szempontból" - mondta a stúdió nyilatkozata.

Fotó: Agostino Osio

"Egyetlen színpadral szemben az új terek sorozata megsokszorozza és fragmentálja a show-ot intim pillanatok sorozatává."

A Végtelen Palota elnevezésű elrendezés útvonalat alakított ki, amelyen a modellek egyik oldalán követték, majd a másik oldalon visszatértek.

"A csatlakoztatott helyiségen keresztüli előrehaladás végtelen ismétléseket és szimmetriákat szimulál, miközben egy végtelen palota illúzióját nyújtja" - mondta a stúdió.

"Ahogy a modellek lineárisan mozognak az egész fiókban, a közönséget, kis csoportokra osztva, szoros és intim közelségbe helyezik a kollekcióval."

Mindegyik teret egy alumínium rácsos bevonatú alagút kötötte össze, amelyet hátulról függőleges csőfényekkel világítottak meg, hogy szembenézzenek a sötétebb, nagyobb szobákkal.

Ezek a kamrák és alagutak egymás után kisebbek és szorosabbak lettek a tér hátsó része felé.

A mesterséges márványból bélelt helyiségekbe a mennyezetre hálószobákat helyeztek be, hogy eltakarják a fenti világítótestet.

A texturált fémlemezeket a padlóra fektették, hogy geometriai alakzatokat alakítsanak ki minden szoba közepén.

"A padlókat és a falakat kék és fekete (hamis) márvány takarja, és minden helyet háromdimenziós ásatássá alakítanak" - mondta a stúdió. "Ebben a szétszórt tájban az alumínium geometriai betétek a talajban jelölik a terek sorozatát."

A közönség a sötét tér sarkában elrendezett többlépcsős padokon ült, megfigyelve a nemek közötti különbségek és hasonlóságok kiemelésére szolgáló gyűjteményt.