Anonim
A szállítótartályok felfüggesztésre kerülnek a vásárlók felett a Le Utthe butik belsejében

Négy, a mennyezetről felfüggesztett szállítókonténer árucikkeket jelenít meg a Argentína La Plata ruházati üzletében, a BBC Arquitectos (+ diavetítés).

A Buenos Aires-i székhelyű BBC Arquitectos a Le Utthe divatmárka üzletét tervezte, és ez helyettesíti az 1930-as években elhagyatott házat a város egyik fejlődő kiskereskedelmi kerületében.

A helyszín Ensenada kikötőjéhez való közelség tükrözi a belső térben alkalmazott ipari esztétikát, amelyet a szállítótartályok viharvert acélfelületei testesítenek meg.

"Mindig megpróbáljuk az anyagokat természetes állapotukban felhasználni" - mondta az építészek Dezeennek. "A márka emellett az ipari megjelenést kérte identitásának, mert az összes terméket saját varróműhelyükben gyártják."

A hullámosított acéltartályokat - amelyek általában teherhajókon az óceánon át szállítandó árukkal töltik fel - acélgerendákhoz rögzítik, speciálisan gyártott szerelvények segítségével, amelyek a dobozok sarkain létező résekbe beakadnak.

"Úgy döntöttünk, hogy felfüggeszti a konténereket, mert azokat lógni tervezték" - tette hozzá az építészek, akik a szerkezeteket a kétszeres magasságú teret átlépő gerendákhoz rögzítették. A falak belsejében betonoszlopok tartják őket.

A konténerek alapjába integrált világítás megvilágítja az öltözőket és a kijelző állványt.

A mennyezeti gerendákkal megegyező I alakú profilú, ferde acélprofilokból készült lépcső az egyik függesztett tartály alapjában lévő nyíláson keresztül halad fel.

Belépve a vásárlók átjárhatják az összekapcsolt dobozokat, és böngészhetnek a különféle kijelzőkön.

Az egyik konténerben van egy emelő, amellyel a termékeket az egyik végén fel lehet emelni a földszinten. A WC másik végén ül, és egy cső esik le a padlón a hulladék eltávolítása érdekében.

A földszinti mögött egy üvegezett fal mögötti terasz növényekkel van feltöltve, amelyek természetes kontrasztot jelentenek az ipari belső térhez.