Anonim
Tigg Coll átalakítja a keleti londoni hallgatói házat, hogy "jobban hasonlítson a tagok klubjára"

A ház alakú kiterjesztésben található társalgó egyike a Tigg Coll Architects által tervezett számos beavatkozásnak, hogy otthonosabb hangulatot teremtsen a londoni hallgatói lakóházban (+ diavetítés).

A londoni székhelyű Tigg Coll építészek felügyelték egy épület felújítását a keleti londoni Spitalfieldsben a prémium diákszállítók számára, a Nido-nak, amely szintén három másik rezidenciát üzemeltet a városban.

Az épület eredetileg 2010-ben fejeződött be, és 33 emeletes lakóegységeket és közös létesítményeket tartalmaz, beleértve egy könyvtárat, galéria kávézót és üzletet. Az ügyfél 2012-ben vásárolta meg, és Nido Spitalfields néven márkanevezte.

Az építészek, akik kezdetben a hálószobák áttervezésével foglalkoztak, a belső tér átfogóbb átalakítását javasolták, amelynek középpontjában a jobb komfortérzet teremtése volt. A cél egy olyan hely létrehozása volt, amely "inkább hasonlít a tagok klubjához, mint egy szokásos szállásblokkhoz".

"Fontos számunkra, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy a hangulat meglazult-e és informális-e, hogy felhívja a figyelmet az otthoni érzetre, de az épületben élő fiatalok törekvési és kreatív igényeit is szolgálja" - mondta David Tigg építész, aki a közelmúltban Londonba is befejezte ház kiterjesztése.

"A légkör és a kreativitás az alkotóelem létfontosságú eleme" - mondta Dezeennek. "Anyagválasztékunk, világításunk és építészeti formánk célja az, hogy az épület minden egyes helyére egyedi jelleget biztosítson, amely megfelel a funkciójának."

A meglévő bútorokat és szerelvényeket olyan anyagokkal cserélték le, mint a beton, a forgácslap és a szellőzőblokkok, így ipari esztétikát hoztak létre, amelyet a mennyezetről felfüggesztett nyitott vezeték- és kábeltálcák hangsúlyoznak.

A lágyabb felületek, mint például a fa és a bőr, valamint az ipari stílusú világítás kiegészítik az alapanyag palettát.

"Szándékosan azt akartuk, hogy elkerüljük az egyértelműen tiszta esztétikát, és ennek eredményeként inkább az anyagok kombinációjára néztünk, amelyek tapinthatóak és tartósak, de kiváló kivitelben részesülnek" - tette hozzá Tigg.

"A belső szolgáltatások kitettsége és a vakolt burkolatok minél nagyobb részének lerakása, hogy a lehető legtöbb létező beton formát feltárják, szintén növeli a terek jellegét és minőségét" - tette hozzá.

A lakók közötti interakció ösztönzése érdekében az építészek a biztonsági korlátokat és a recepciót a közvetlen bejárat elől az előcsarnok hátsó része felé mozgatták, hogy helyet biztosítsanak az alkalmi ülőhelyeknek és a közös asztalnak.

A bejárati oldalhoz furnérozott rétegelt lemezfülkékből álló sor segíti a belső teret, hogy barátságosan nézze meg a járókelőket. Ülőhelyet biztosítanak egy kicsi, nyilvánosan elérhető kávézó számára.

A helyszínen rendelkezésre álló hely maximalizálása érdekében a felújítási projektet kibővítették, hogy magában foglalja a meglévő közterületek új kiterjesztéseit és adaptációit.