Építészet

Az Atelier Rua a kemping létesítményeit fehér rácsos homlokzattal ábrázolja

Az Atelier Rua a kemping létesítményeit fehér rácsos homlokzattal ábrázolja
Anonim

Az Atelier Rua portugál kemping létesítményeit fehér rácsos homlokzattal ábrázolja

A függőleges, fehér hangszórókkal ellátott képernyő kanyarog ezen létesítmények körül a portugáliai középső táborozók számára, a lisszaboni Stúdió Atelier Rua tervezte (+ diavetítés).

Fénykép: FG + SG

A kemping a Tejo folyó másik oldalán, Tagus néven található, Abrantes városától.

Fénykép: FG + SG

Korábbi létesítményeit különálló épületek sorában helyezte el déli lakóövezet és északi folyópart között.

Fénykép: FG + SG

Az Atelier Rua vázlata összekapcsolja ezeket a meglévő épületeket hosszú, egységes szerkezettel. Ez új, fedett tereket hoz létre a résekben és egy összekötő galériát, amelynek teljes területe 6950 négyzetméter.

Fénykép: FG + SG

"Ennek az épületnek az volt a célja, hogy átölelje a már létező épületek hátoldalát, és egy új szélét adja meg annak a kisvárosnak, ahol áll" - mondta a stúdió társalapítója, Luis Valente a Dezeennek. "Bizonyos értelemben a" folyékony "alakja elfoglalja a fennmaradó tereket a már létező épületek között."

Fénykép: FG + SG

"Szerkezete nyitott és áteresztő képességgel rendelkezik, lehetővé téve a közvetlen és állandó kapcsolatot a zöld környezettel az épület teljes kiterjesztése során" - tette hozzá.

Fénykép: Miguel Manso

Az északi homlokzat függőleges üvegszálas kupakkal ellátott acél redőnyökből és kígyókból készült nyitott képernyőn készül, amelyek mind a régi, mind az új tereket lefedik.

Az épület kissé fel van emelve a talajtól, tehát földi rámpákon és betonlépcsőkön keresztül érhető el, amelyek a lécek nagy nyílásaihoz vezetnek.

Fénykép: Miguel Manso

Az alaprész és a teteje körül futó faciátus deszkák külső oldalán rögzítve, a redőnyök rendszeres időközönként vannak elhelyezve a homlokzat hosszában, ívelt sarkok körül.

Fénykép: Miguel Manso

"Fátylat vagy képernyőt alkotnak, amely a folyó táját észak felé kereteli" - mondta Valente.

Fénykép: Miguel Manso

A régebbi épületek ferde teteje az egyszintes épület fölé emelkedik. Ezek egy fogadóterületet tartalmaznak a nyugati végén, és egy pár közös helyiséget pihenésre, játékra vagy eseményekre a közepén.

Fénykép: Miguel Manso

Ezen szobák előtt egy új kávézó található, amely alapvető konyhai felszerelésekkel és étkező ülésekkel rendelkezik, amelyek az előtte lévő burkolt helyre ömlnek ki.

Fénykép: FG + SG

A fürdőszobák, zuhanyzók és öltözők távolabb helyezkednek el, és olyan blokkokból állnak, amelyek a betonok hosszú sorát átmetsző hosszú betonszámlálók számára biztosítanak menedéket.

Fénykép: FG + SG

Több mosdó megy végig az alsó homlokzat mentén a férfi zuhanyok előtt, míg a nők fürdõterületét az épület legkeletibb keleti végén fekszik.

Fénykép: FG + SG

A változó területek nyilvános sportpályát is szolgálnak a helyszínen, és védett kerékpártárolót biztosítanak a látogatók számára.

Fénykép: FG + SG

Az épület egészében a fém mennyezet mentén futó szolgáltatásokat szabadon hagyják. A belső falak fehérekre vannak festetve vagy durva betonként hagyva a padlóhoz.

Fénykép: FG + SG

Más kempingek számára Snøhetta újjáélesztette egy régi norvég csónakházat, hogy gyermekek számára kollégiumot hozzon létre, és Kevin Hirth javaslatot tett egy felhőszerű megjelenési platformra, amely a Colorado fái között lebeg.

Projekt jóváírások:

Építész: Atelier Rua Szerkezetek: Pedro Viegas Technikai csapat: Luis Silvestre e Ecoperfil