Anonim

A Metropolis betonkerti pavilonja kültéri étkezést kínál a Fokvárosi villa számára

A dél-afrikai Metropolis stúdió befejezte a betonpavilon kialakítását egy ház körül Fokvárosban, védett ülő- és étkezősarokkal, kilátással a közeli Asztal-hegyre (+ diavetítés).

A Midden Kerti Pavilont a Fokvárosi Metropolisz tervezte a villa és annak kertje felújításának részeként, a gazdag Constantia külvárosában.

A tulajdonosok egy pavilonot akartak bemutatni a nagy teraszos kertjükhöz, hogy szórakoztathassák vendégeiket, miközben élvezhetik a kilátást a közeli hegyekre és a tengerpartra.

A földterület déli végén, a főházzal nem rendelkező helyszínen található a pavilon vastag betonlapok sorozatából.

Ezek együttesen létrehoznak egy menedéket, amely kinyúlik a hegyoldalról. A tetőkorlátozás hátul a falakon nyugszik, és az elülső részén egy karcsú oszlop támasztja alá, ezáltal kiterjedt nyitott területet hozva létre az alatt.

"Az absztrakt forma sem tisztán esztétikai, sem tisztán racionális" - állította Metropolis.

"Úgy gondolják, hogy önmagában elemi, inkább tárgy, mint épület, amely észlelési erejében versenyezhet az egyik környező táj erősségével, a másik pedig közvetlen környezetének mesterségével."

Az egyik végén egy zárt tér védi a szerkezetbe beépített padokat, amelyek körülveszik a tűzoltó gödörét és annak függő kéményét.

A központi területet egy nagy étkezőasztal foglalja el, az ételkészítő pult szintén a tető alatt helyezkedik el.

Van egy munkafelület is, amely az egyik fal mentén húzódik egy grillezőt tartalmazó szabadtéri terasz felé.

A blokkban található egy kis konyha és élelmiszer tárolóhely, amely visszamegy a domboldalhoz. A WC és a kültéri zuhany a konyha mögött van.

A pavilon olyan helyet foglal el, ahol korábban kaszkádokkal, tavakkal és szökőkutakkal ellátott extravagáns vízkészlet volt. Csak egy tó és szökőkút maradt, és az épület mellette áll.

"[A tulajdonosok] kérték annak lehangolását és beépítését egy értelmes kültéri relaxációs területbe az asztali hegy hegy északi részének megértése érdekében" - magyarázta az építészek.

A szökőkút néhány meglévő lépcső előtt ül egy emelt bankba, amelyet az építészek kiterjesztettek egy természetes medence kialakítására a pavilon körül.

A pavilonban a fapadló képezi a padlót, de elöl és hátul a kert felé is kiterjed, hangsúlyozva a szökőkút és a villa közötti tengelyt.

"Az épület természetének szándéka: a táj desztillációját tartalmazni, amely aztán lehetővé teszi, hogy természetes körülmények között a környezetében" - tette hozzá a csapat.