Anonim

A Chan & Eayrs déli londoni blokkját a szürke halszálkás téglalap borítja

A halványszürke tégla úgy van elrendezve, hogy halszálkás mintázatot hozzon létre ennek a háznak és a stúdióháznak a homlokzatán, London délkeleti részén, New Crossban.

A Zoe Chan és Merlin Eayrs építészmérnöki projekt New Cross Lofts néven működik, és egy pár rezidenciát és egy pár munkaterületet biztosít egy meredek lejtőn lévő utcán, a terület vasútállomásával szemben.

Az New Cross otthont ad a Goldsmiths Egyetemnek, és az új vasúti szolgáltatásnak a keleti és London központjába való 2012-es megnyitása óta a térség jelentős átalakulási lökést kapott.

Az épület jellegzetes mintázatú homlokzata Chan korábbi projektjén alapul, aki ugyanazt a technikát alkalmazta Herlingbone házában, Islingtonban.

A heringbone egy olyan minta, amelyet jellemzően padlóburkolatokhoz használnak, de egyre inkább eljut az épületek homlokzataira, ideértve egy prágai lakótömböt, amelyen felborult balusztrádák vannak, és egy dél-londoni közösségi központot, amely utánozza szomszédságának homlokzatát.

Mindegyik tulajdonsághoz - a felső emeleten található lakásokhoz és a földszinti stúdiókhoz - betonlépcsők repülésével lehet hozzáférni, egy ferde tetővel ellátott üveges szerkezet védve.

Belül a beépített szekrények és padok hozzájárulnak a kompakt utak maximalizálásához, ahol nagy utcára néző ablakok vannak.

A csatornázott üvegezés eltakarja az alsó ablakokat, védve a lakóépületeket az épület elejét áthaladó ingázók szemszögétől, míg az ablakok teteje nem texturált, hogy a lehető legtöbbet hozza ki a természetes fény.

Az építészek a Suffolk, a British Standard márkájú konyhákat választották, amelyek fafelülettel rendelkeznek, míg a kis márványlapok a fürdőszobák falait fedik le.

Az épület többi részében a falakat falemez és foltos vakolat keverék borítja, amely rusztikus megjelenést kölcsönöz a tulajdonságoknak.

A burkolatot és az ablakkereteket tompított színekkel festeti a Farrow & Ball és a Little Greene Paint Company.