Anonim

A Schwartz és az építészet által készített öregségi ház egy domboldalra fészkel a Szilícium-völgy felett

Ez a Schwartz és az Architecture nyugdíjas rezidenciája védett terasszal rendelkezik, nagy ovális tetőablakkal, amely a Kaliforniai Szilícium-völgyre nyújt kilátást (+ diavetítés).

A San Francisco-i székhelyű Schwartz és az építészet egy drámai lejtőn fekvő telepet tervezett a Overlook Vendégház számára Los Gatos-ban, egy kaliforniai Santa Clara megyében.

A vaskos beton lábazat egyenlõ alapot biztosít a beton és fém tartózkodásának, emeli azt a favonal fölé, hogy maximalizálja a Szilícium-völgyre néző kilátást - a technológiai cégek otthona, beleértve a Google-t, az Apple-t és a Facebook-ot.

"A rendkívül meredek, szinte fejleszthetetlen erdős terület ellenére a Overlook Vendégház stratégiailag új, teljesen elérhető, beltéri / kültéri lakóegységet hoz létre, amely lehetővé teszi az öregedő családtagok számára, hogy otthonuk közelében és otthon maradjanak" - magyarázta az építészek.

Az egy szintet meghaladó, 72 négyzetméteres lakóegység hozzáférhető otthont biztosít az ügyfél mozgáskorlátozottak számára.

Két hálószobával és egy nyitott terű lakótérrel rendelkezik a központi terasz egyik oldalán, egy dupla garázs pedig a másik oldalon.

A két egyszintes szerkezetet vastag, beton tetőlap fedi le, ovális tetőablakkal.

A tetőablakot egy részben fedett terasz felett helyezik el, ezáltal segíti a természetes fény felvételét az ingatlan egyetlen hozzáférhető kültéri területéhez.

"Ebből a fedett zónából kivágott nagy ovális okulusz jelöli a belépést, valamint a nap útját a nap folyamán, ez egyfajta állandóan változó napóra a korlátozott mozgásképességű lakosok számára" - mondta az építészek.

Az üveglapú terasz elején egy falakkal ellátott két faajtó van igazítva - az egyik a házba vezet, a másik pedig a garázsba.

"Mivel a kis belső terek nagy részét az akadálymentességhez és a mozgáshoz rendelik, tervezési szempontból elengedhetetlenné válik a külső térnek az otthoni funkcionális része részeként történő rögzítése" - magyarázta a stúdió.

"A belső és külső környezet közötti zökkenőmentes átmenetet egy padlólap és egy felső sík erősíti, amely egyesíti a lakószárnyat és a ház ellenkező garázsát."

Az épület oldalait és tetőjét sötét gerincvel ellátott burkolat borítja, míg a két hosszú homlokzatnak betonfelületei vannak.

Belül két hálószoba helyezkedik el a legközelebb az autópályához, míg egy nyílt terű lakótér helyezkedik el a kilátások kihasználása érdekében.