Anonim

Hagyományos osztrák parasztház korszerűsítéssel

A Hammerschmid Pachl Seebacher Architekten kortárs bővítést adott hozzá egy hagyományos osztrák parasztházhoz, amely durván fűrészelt lucfenyő burkolatával és hajtogatott szálas cement tetővel (+ diavetítés) található.

Az MK ház Bad Leonfeldenben, a Felső-Ausztriában található, és a grazi székhelyű építészek felújították két különálló helyiség létrehozását, az egyiket az ügyfél családjának, a másik az anyjának.

Az eredeti ingatlant az ügyfél szülei vásárolták és felújították 1987-ben, és második otthonaként használták.

A Mühlviertel Bauernsacherl stílusban - más néven Kő Bare néven - építették, ami jellemző a régióban található parasztházakra. Fehér gránit tömbök falai és egy félig csípős tető képezik, ami azt jelenti, hogy az első emeleti falak mind lejtőn vannak.

A Hammerschmid Pachl Seebacher Architekten meg akarta őrizni ezt a régi szerkezetet, de létrehozott egy modern kiegészítést, amely kiegészíti azt. Ez arra késztette a csapatot, hogy L-alakú kiterjesztést hozzon létre egy közeli erdőből származó durván fűrészelt lucfenyőből.

"A régi épület tisztelete miatt az újabb alkatrészeket egy anyaggal borítottuk, amelyet általában pajtahoz használnak" - mondta Dietmar Hammerschmid, a stúdió alapítója Dezeennek. "Tehát az épület régi része tekinthető főépületnek."

Az új tető - rostcement-burkolólapokkal borítva - a hosszabbító hosszabb szárnyának hátuljáról felfelé lejtőn a rövidebb szárny elülső része felé irányul, ahol fokozatosan visszahajlik, és a tradicionális gerendára csavarodik.

"A tetőszerkezet a régi rész mellett teljesen új, és tiszteletben tartja a meglévő épület különböző magasságait" - mondta Hammerschmid.

A tanyaház kiterjesztése és első emelete egy kétszintes otthont képez az ügyfél négyes családjának.

A földszinten parkolóhely, dolgozószoba, fürdőszoba és előszoba található. Az első emeleten három hálószoba és egy dolgozószoba található a régi épületben, míg az új szárnyat egy nyitott terű konyha, étkező és nappali rész foglalja el.

Ez egy kültéri teraszra nyílik. Ez a hely részben védett a tető alatt, de néhány területet nyitva hagytak, hogy felfedjék a fa szerkezetét és megnyitják a deszkát az ég felé.

A parasztház földszintjét önálló lakássá alakítják fürdőszobával, hálószobával, társalgóval, konyhával és egy kis télikerttel, amelyhez az ügyfél anyja könnyen hozzáférhet.