Anonim

Az ETH Zürich hallgatói úszó fapavilont építnek a Manifesta művészeti biennáléjára

Az idei Manifesta művészeti biennálé látogatói filmeket nézhetnek, miközben fürödhetnek ebben a lebegő pavilonban, amelyet a hallgatók építettek a svájci Zürichi-tón (+ diavetítés).

A Reflections Pavillon elnevezésű struktúrát 32 hallgató tervezte és építette a Tom Emerson stúdióból, amely a svájci ETH Zürich építészeti karának tervező és kutató stúdiója.

A stúdiót Tom Emerson vezette, a londoni 6a Architects társalapítója. Projektjei között szerepel a South London Galéria bővítése és a Paul Smith Albemarle Street üzletének kibővítése.

A hallgatók feladata egy nyilvános hely létrehozása a Manifesta 11 látogatói számára - ez a kortárs művészet európai biennáléja, amely az 1990-es évek óta működik.

A fa-pavilon, amelyhez a híd megközelíti a szárazföldöt, öt épületből áll, amelyek nyilvános úszómedencét vesznek körül, és a fenti nagy mozi képernyőn. A színházi stílusú lépcsők szemben helyezkednek el, így helyet teremhetnek a művészeti filmek nézése közben.

"A reflexiók pavilonja a biennálék nyilvános fórumaként szolgál: találkozási pontként, a biennálé részeként előállított filmek vetítésére szolgáló moziban, amelyet a nyilvános úszómedence tükröz és a nap folyamán a nyilvánosság számára nyitva áll." - mondta a tervező csapat .

Három rácsos szerkezetet különböző magasságokban emelik fel a talajból gólyalábok. Ezek között van egy torony, amely jelzőfényként működik.

A másik kettő fedezi a nyílt teret körülvevő különböző területeket.

Az egyik egy dupla tetővel rendelkezik, amely alul egy bárrészt véd. A másik egy egyszintes tér, amely árnyékot kínál egy emelt napozóterasz számára, amelyhez lépcsőfokok érhetők el, és alsó részükben öltözőszekrények vannak - beleértve a hajszárítót is.

"Fasziget, amely az intim városi tér töredékeként van elrendezve és öt épületből áll: torony, tribunus, bár, napozóágy az alsó sarokban, a központi medence mozi képernyőjével és három nagyvonalú lépcső, amelyek vezet a tóba "- mondta a csapat.

"A toronyval együtt a rúd feletti térfogati tetők a rácsos tetők különálló profiljából épülnek fel."

A Pavillon of Reflections szinte teljes egészében fából készül, és az összes csatlakozást úgy tervezték, hogy összecsavarozhatók legyenek.