Anonim
Image

A Vão Arquitetura São Paulo butikot szervez a fedett kert körül

A tetőn található nyílás világítja meg ezt a betonvonalas butikot São Paulóban, amelyet a brazil Vão Arquitetura stúdió egy buja fedett kert körül tervez.

Image

Az Acolá üzlet, amely a város Pinheiros területén található, egy különleges formájú városháza belsejében helyezkedik el, amely hátsó részén szűkül.

Felújításuk előtt a Vão Arquitetura csapata a háromszintes helyet nedvesnek és sötétnek tartotta - fő homlokzatán csak négy ablak futott.

A fény bevezetése az ingatlanba vált a legfontosabb küldetésüknek, és tettek egy nyílást a tetőn, és részben eltávolították a felső szintű táblát.

"A fény bevezetése a raktárba irányította az első tervezési döntéseket, amelyek szerint a sérült szerkezet egy részét üvegmennyezetre cserélik, és a szinteket vizuálisan integrálják a felső lemez részleges lebontásával" - mondta az építészek.

"A teljes burkolat megvilágítása mellett a burkolat a természetes szellőzés cseréjét is biztosítja, amely a belső kerthez hozzáadva nagy hőteljes kényelmet biztosít a helyiségben."

A látogatók utcai szinten lépnek be a boltba, ahol csiszolt beton padlókkal és fa szerelvényekkel nyitott bevásárló helyiséggel találkoznak.

Ennek a padlónak a közepén egy különálló kötet található, amely egy polcrendszert tartalmaz, amelyben könyvek és kiegészítők jelennek meg, valamint egy öltözőt.

Image

Az öltözőben két elforgatható ajtó van, amelyeket el lehet mozgatni, hogy a helyet fel lehessen osztani annyi illeszkedő helyiségre, amennyire szükség van.

"Az a tény, hogy szabad mennyiség, a mennyezethez vagy a falakhoz való érintés nélkül, lehetővé teszi a környezet közötti áramlást, folyamatos és folyamatos" - mondta az építészek.

Image

Az üzlet keskeny, hátsó vége felé vezető lépcső az emeletre egy mezzanine szintre vezet egy fedett kertben.

Ez a fa sétány által megközelített emelet fürdőszobával és irodai területekkel rendelkezik a személyzet számára. Az áruház homlokzatán lévő hatalmas ablakok sok természetes fényt engednek meg.

Az egész áruházban a Vão Arquitetura egy egyszerű, fából és fémekből álló anyagpalettát választott - ami tükrözi Acolá ruházati formatervezési megközelítését.

"Az a döntés, hogy természetes állapotban használják őket, az Acolá által gyártott ruhákhoz kapcsolódik, amelyek nagyrészt természetes szövetek, amelyek kézműves festési és sajtolási technikákat alkalmaznak" - mondta a stúdió.