Anonim
Image A finnországi olajszennyezés-elhárító egységet szögletes nyílászáró világítja meg

Az Alt Arkkitehdit elkészítette az olajszennyezési berendezések fényes vörös tárolóházát Észak-Finnországban, egy teljes szélességű nyílóablakkal, amely a homlokzatból kinyúlik, hogy megvédje azt a targoncák sérüléseitől.

Az olajszennyezés-elhárító egységet Kello kerületben, Oulu városától északra található, és az Alt Arkkitehdit helyi stúdió tervezte a tűzoltóság és a parti őrség számára.

Az épület az olajszennyezés elleni küzdelemhez használt berendezéseket és anyagokat tartalmazza, különösen a Balti-tengeren, ahol az olaj szállítása és előállítása az utóbbi évtizedekben megnőtt.

"Az olajkerekeknek, lapátoknak és minden egyéb szükséges anyagnak könnyen elérhetőnek kell lennie, amikor a katasztrófa sújtja a károkat" - magyarázta Alt Arkkitehdit. "Ez az épület így robusztus felhasználásra lett tervezve, hangsúlyt fektetve a logisztikára, a funkciókra és a gazdaságosságra."

Az épület egyesíti a különálló területeket a különböző funkciók érdekében egyetlen szerkezetben, amely lehetővé tette az építészek számára, hogy megszüntessék a felesleges falakat és az alapokat.

Image

A tárolóhely hat szállítótartály számára helyet biztosít egy hosszúkás hangár hátsó részén, amelyet a többi berendezés tartására használnak.

A fő fészer egyik vége biztosítja a nagy szórókeretek által megkövetelt mélységet, míg a másik vég felszerelhető polcokkal, amelyek targoncával elérhetők.

A belső teret nappali fény megvilágítja, amely egy nyílászárón keresztül vezet be, amely az épület legmagasabb magasságából áll ki.