Anonim
Image A RISD hallgatói a szokásos üvegházhatást okozó alkatrészeket építik fel a kültéri rendezvény helyszínének kialakításához

Az üvegházhatást okozó katalógus standardizált alkatrészeit újból megtervezték, hogy létrehozzák ezt a kültéri nyilvános teret és előadási helyszínt Providence-ben, a RISD-n a design-build együttműködés eredményeként.

Image

A Southlight pavilon egy nagyobb terv középpontjában áll, hogy új városi kényelmet biztosítson a város számára. A projektet a Rhode Island Design School (RISD) hallgatói és oktatói készítették el, a Rhode Island Southside Kulturális Központtal (SCCRI) együttműködve, egy helyi nonprofit szervezettel.

Image

A zónaváltások miatt a kulturális intézmény kihasználatlan parkolóhelyeket kapott a létesítmények hátulján. Egy zöld zenekar foglalja el ezt a helyet, átvágva a parkolót és összekötve a szomszédos utcákat.

"A sáv lágy határként szolgál a parkoló, a környező város és a meglévő kulturális központ között, újracsatlakoztatva a szomszédos utcákat és jelölve a telek elválaszthatatlan részét az állami birodalomban" - mondta az Ultramoderne, a Yasmin Vobis vezette helyi cég. és Aaron Forest, akik a RISD-n tanítanak.

Image

Két pázsit mellett a Southlight pavilon három szezonális előadási hely, amely a beavatkozás fókuszpontja. Területe 1200 négyzetláb (111, 5 négyzetméter), és a téli szezonra évente leállítja.

Image Fotó: Jo Sittenfeld

Egy egyszerű fémváz és polikarbonát panelek határozzák meg az épületet, amelyet üvegház gyártójának kész alkatrészeivel építettek be.

Huszonnégy lengőajtó van rögzítve a szerkezetet alkotó 12 oszlophoz. A helyzetük megváltoztatása lehetővé teszi a pavilon négy oldalának független megnyitását vagy bezárását, a specifikus programozási igények alapján.

Image

"Az üvegház gesztusrácsát megfordítottuk, hogy csökkentsük a tető magasságát, és a standard horganyzott acélprofilokat egy nyelv és horony átlátszó polikarbonát burkolatával kombináltuk, hogy napközben természetesen megvilágítsák és éjszaka megvilágítsák a környéket. a belső világítás folyamatos ragyogása révén "- mondta a RISD nyilatkozata.

Image

"A 10 000 négyzetláb (929 négyzetméter) kert egyszerre szolgál nyilvános térként, rendezvényhelyként, csapadékvíz mérséklésére és oktatási eszközként" - tette hozzá az iskola. "Egy nagylelkű gyep kinyúlik a pavilon mindkét oldalán, így átterjedési helyet teremt a nagy rendezvények számára, és kellemes környezetet teremt nyilvános használatra a pavilon bezárásakor."

Image

A projekt tervezésének és kivitelezésének vállalása mellett a RISD csapata adománygyűjtő kampányt folytatott annak finanszírozására. Ezenkívül adományokat kértek építőanyag-beszállítóktól, például betongyártóktól és világítótestektől.

Image