Építészet

Kertek és teraszok nyílnak az Auckland ház fahosszabbításai körül

Kertek és teraszok nyílnak az Auckland ház fahosszabbításai körül
Anonim

Kertek és teraszok nyílnak falemezből készült kiterjesztések körül az Aucklandi házig

A William Tozer Associates egy ház kibővítését fejezte be Aucklandben, amely fa zsindelybe burkolt tömbökből és függőleges deszkákból áll, amelyek elősegítik a kapcsolatot a különféle kertekkel és díszített teraszokkal.

Az új-zélandi Mount Eden külvárosában található viktoriánus villát lazán zárja le a pavilonok csoportja, amelyek teljes alapterületét 345 négyzetméterre növelik.

Az új kiegészítések célja a meglévő ház méretének, arányának és anyagiságának hivatkozása, míg egyszerű, tiszta bélelt formájuk modern beavatkozásként jelöli őket.

"A pavilonokat autonóm, egyenes vonalú szobrászati ​​volumenként tagolják, ám ezek viszont a villáról néznek vissza a villa felé, a formára és részletekre összpontosítva a figyelmet" - mondta a stúdió, amelynek székhelye Londonban található, ugyanakkor irodái vannak Ausztráliában, Új-Zélandon és a USA.

Az új terek közé tartozik a garázs, amely a villa eleje felé néz, és egy hátsó mellékállomás, amely nyitott terű társalgóval, konyhával és étkezővel rendelkezik.

A fő nappali egyszintes szárnyhoz van csatlakoztatva, és olyan helyiséggel rendelkezik, amely további társalgóként vagy játékteremként használható.

"A belső tér nyitott terűi lazán fel vannak osztva a felhasználási zónákra egyenes térfogat és sík, szintváltozás és tetőablakok szerint" - mondta az építészek.

A ház hátsó részében az új szobák között réselt lépcső a hálószobás lakosztályra emelkedik, erkélyes kilátással a kertre.

Az új szerkezetek túlnyomórészt fa zsindelyben és függőleges lécben vannak burkolva, amelyeket úgy választottak, hogy összehasonlítsanak hasonló anyagok használatával az eredeti villa részein.

A korlátozott anyagpalettának köszönhetően a kiterjesztések egységes esztétikát adnak, és meleg és természetes kontrasztot biztosítanak a fehérrétegű falak és az üvegezés szakaszaihoz.

Az étkező és a konyha csúszó üvegezett ajtókkal van bélelve, amelyek egy fedett teraszra nyílnak, míg az új játékterem és a ház oldalán található garázs között egy kisebb fedélzet és a gyep található.

A kültéri terek méretének és az új épületek közötti elhelyezkedésének célja, hogy belföldi méretet biztosítson számukra, mintha a belső terek többi részéhez kapcsolódnának.

"Ezt a megközelítést támasztja alá a gyakorlat sokéves tapasztalata alapján, mely a londoni teraszos és ikerházakban dolgozik." - mondta a stúdió, "ahol a szűk helyhiány azt jelenti, hogy az udvarok sok kliens kültéri részét képezik."

A kültéri területek építészeti terek kiterjesztéseként való figyelembevétele szintén befolyásolta az uszoda kialakítását és a környező tereprendezést.

A William Tozer Associates hasonló elveket alkalmazott egy felújított viktoriánus házban Londonban, amely egy kompakt udvari kertre nyílik, míg egy másik londoni ingatlan felújítása során integrált tárolóelemeket vezettek be, hogy egyes területeket elválaszthassanak.