Építészet

A Cabin on the Border egy rács nélküli menhely, amelynek a falai nyithatók a szíjtárcsákon

A Cabin on the Border egy rács nélküli menhely, amelynek a falai nyithatók a szíjtárcsákon
Anonim

A Cabin on the Border egy rács nélküli menhely, amelynek a falai nyithatók a szíjtárcsákon

A törökországi és a görögországi határon lévő előregyártott kabin falainak szakaszának emelésére és leengedésére egy görgőrendszert használnak, amely lehetővé teszi a nyaraló számára, hogy kültéren nyitva álljon, vagy rossz időjárás esetén teljesen bezáródjon.

A „Cabin on the Border” -et a SO Isztambul építészeti stúdió tervezte? egy kisgyermekes pár számára, akik a török ​​városban élnek és visszavonulást akarnak, a hétvégéken elmenekülhetnek.

A kabin egy községben található, Edirne városának közelében, Törökország északnyugati részén. Az Égei-tenger közelében fekszik, ami azt jelenti, hogy a család nyáron hosszabb ideig használja, de egész évben szentélyt kell biztosítania.

A 18 négyzetméteres épületet egy gyárban gyártották, kb. 300 km-re a helyszíntől, és egy sík teherautó hátulján szállították a jelenlegi parcellájába, ahol a mustárnövények között fészkel.

A kőgyapot szigetelésbe burkolt laminált favázas és az időjárásálló nyír rétegelt lemez rétegek egy egyszerű belső teret tartalmaznak, amely egy konyha- és társalgóval rendelkezik, amelyet a megemelt ágyak néznek el.

A falakba épített keskeny, vízszintes ablakok kilátást nyújtanak a környező vidékre, és lehetővé teszik, hogy a napfény a falak lezárásakor a kabinba öntsön.

A terep egyik végén egy padlóágy rétre néz egy nagy polikarbonát-panelen keresztül a rétre, amelyet szíjtárcsa segítségével lehet felemelni. Az ablak a külső rétegelt fal leengedésével kialakított paklira nyílik.

"Egy meleg, esős délutánon a polikarbonát ablaktáblája lombkoronavá válik, hogy alatta feküdhessenek, és figyelhessék az ég felé a rétegelt lemez homlokzatát, amely terassá válik" - mondta az építészek.

"Viharos éjszaka mind az ablakot, mind a homlokzatot bezárják, majd a kabin olyan lesz, mint egy vitorlás az óceánban."

Az ágy padként is felhasználható étkezéshez egy fal mellett lehajtható asztalnál. A platform alatt integrált nagy tolófiókok hasznos tárolást biztosítanak.

Az összes mozgó falat, bútorokat és ablakokat szíjtárcsákkal vagy kézzel működtetik, mivel a kabin nincs rácson, és ezért nincs áramforrása.

A peron végén elhelyezett létrával hozzáférhet egy olyan ágyhoz, amely a mennyezet alatt van. Az ágy lefelé néz a nappali részre, és saját ablakával a vidékre nyílik kilátás.

A kabin másik végén egy másik ágy található a konyha felett, amely szintén létra segítségével érhető el. A hálószobát, amely ezt az alvási területet béleli, le lehet engedni, hogy friss levegő jöhessen be.

A konyhában egyszerű rétegelt lemez egységek vannak, amelyek biztosítják a szükséges tárolót és az alaplapot. A konyha egyik oldalához vezető ajtó a fürdőszobába vezet.

A homogén rétegelt lemez belső részét csak a fatüzelésű kályha és a különféle nyílások akadályozzák, amelyek a zöld táj kilátását keretezik.

A fülke oldaláról kinéző, deszkás fűrészáru árnyékot ad a pad számára, amely a bejáraton kívüli kis fedélzet felé néz vissza.

Az egyszerű dizájn és a korlátozott anyagpaletta lehetővé tette a projekt befejezését mindössze 9800 euró (8560 font) költséggel, beleértve a szállítást is.

Projekt jóváírások:

Csapat: Sevince Bayrak, Orális Göktaş, Şeyma Erdal, Cansu Özay, Metincan Güzel, Gizem Aşçı, Alex Gahr, Baran Aybars, Tuğçe Selin Türk, Cemal Temel
Szerkezeti tanácsadó: Asmaz Ahşap