Anonim
Image A Mobil Arquitectos a Tierra Chiloe szállodát tervezi a szabadtéri chilei sziget helyén

Ez a chilei Mobil Arquitectos cég butikhotel egy füves domb tetején helyezkedik el, egy üvegezett étkező- és társalgóval, ahonnan az óceánra nyílik kilátás, valamint egy föld alatti gyógyfürdővel.

A Tierra Chiloe a chiloe-i szigetcsoport fő szigetén helyezkedik el Chilében, amelynek nagy része dombos és lelkipásztori, kiterjedt kilátással a vízre.

A vendégek betekintést nyerhetnek a közeli csatornából, a Csendes-óceánból és az Andok-hegységből a víz felett, valamint a félsziget körülvevő Pullao-vizes élőhelyekről.

A szálloda külső része zsindelyben van burkolva, amely a sziget történelmi fa templomaira utal, amelyeket a jezsuiták misszionáriusok építettek az 1600-as években.

Image

A Mobil Arquitectos háromszintesen tervezte a szállodát, amelyek mindegyike kölcsönhatásba lép a természetes tájakkal. A földszintet padlótól a mennyezetig érő ablakokkal bélelték, a felső szintet az ezüst zsindelybe burkolózták, az alagsor pedig barlangszerű tér, ahonnan a külső kilátások láthatók.

Image

"A szállodát úgy tervezték és építették, hogy a hely jellegének eleme legyen" - mondta a cég. "Építészete a régi Chiloe hagyomány és a kortárs tervezési eszközök kombinációja."

A terv szerint az épület szárnyai tompa szögben vannak elrendezve. A tagokat a talajra a lehető legkevésbé zavaró módon emeljük fel.

Image

"A szálloda kialakításának kiindulópontja egy híd, amely összeköti a távoli nézeteket és megpróbálja nem változtatni a táj topográfiájában" - mondta a Santiagóban székhellyel rendelkező Mobil Arquitectos.

A vendégszobákat a felső emeleti dombos hely felett függesztettük fel, míg az alsó rész közös helyiségeiben felvillanó világítótestek és mennyezetek vannak, hogy mindegyik megerősítse a belépő természetes fényt.

Az egyik szárnyban a folyosó közelében tizenkét hálószoba található, saját fürdőszobával. Az ellenkező szakasz öt vendégszobát foglal magában a legfelső emeleten, további hét szobát az alsó részben.

A kialakítás védett belső terek sorozatán alapszik, mivel a helyszín szélsőséges időjárási viszonyoknak van kitéve. Ennek ellenére vannak helyek a szabadban való élvezetre enyhe napokon.

Image

Fő szinten, az épület csatlakozásánál, mindkét oldalon két kültéri fedélzet található. Ezek a nyilvános kültéri területek csatlakoznak egy fedett társalgóhoz, bárhoz, étkezősarokhoz és különféle ülősarokhoz.

A közös helyiségekben a mennyezeten fadeszkák vannak elhelyezve, hogy erősítsék a meleg fényt. Az emeleten az összes fal, padló és mennyezet hasonló módon mézes tónusú fába van csomagolva, hogy koherenciát teremtsenek a projektben.

Image

"A szálloda kialakítása annak a párbeszédnek az eredménye, amely a hely egyedi jellemzőinek megóvása és kihasználása között épül fel, amelyek együttesen építik fel a Chiloe látogatásának emlékét és tapasztalatait" - mondta a stúdió, amely szintén egy beépített ház komplexum mögött áll. egy chilei tengerparti város domboldalán.

Image

A bútordarabok a szálloda egészében szintén túlnyomórészt fából készültek, és hozzájárulnak a rusztikus és nyugodt légkör kialakulásához. A fekete szerkezeti részleteket a fekete, szürke, lila és krémszínű textíliák egészítik ki - mindegyiket úgy választják meg, hogy a sziklás, szeles helyre vonatkozzon.

Az alagsorban található egy gyógyfürdő, amely medencével, wellness-központtal, öltözővel és műszaki központtal rendelkezik. Az ajtók kívülről egy második, nagyobb medencéhez és egy kő teraszhoz vezetnek, melyeket egy fából készült mennyezet fed le, amely a tenger felé emelkedik.

Image