Anonim
Image A sárga akcentusok felvillanják Neumann Monson Lone Tree Wellness Központját

Egy emelt futópálya veszi körül ezt a sportközpontot, amelyet a Neumann Monson Architects az Iowa Lone Tree lakosai számára tervezett.

A 21 400 négyzetláb (1988 négyzetméter) Lone Tree Wellness Központot körülbelül 1400 fős közösség számára hozták létre, az állam fővárosa, Des Moines és Chicago, Illinois között félúton található.

Image

A projekt az iskolakerület és az önkormányzat közötti együttműködés eredményeként jött létre: egyikük sem tudott külön-külön engedni magának új létesítményeket, ezért összefogtak az építési költségek fedezésére.

"Értékes közösségi erőforrásként az épület elmélyíti a lakosok gyökereit és ösztönzi a város növekedését" - mondta az Iowai székhelyű Neumann Monson Architects egy projektleírásban.

Image

Az iskolai körzet alig várta, hogy tereket biztosítson kosárlabda- és birkózócsapatai számára, és ez a két sportág az új létesítmény fókuszpontja.

Mivel a kosárlabdapálya nagyobb magasságot igényel, az épület hátsó része felé kétszeres magasságban helyezkedik el. A földszint fennmaradó része egymagasságú, és kiegészítő programokhoz használható, mint például öltözők, recepció és informális társalgók.

Image

A birkózó helyiségek a részleges második emeleten találhatók, és két szimmetrikus lépcsővel elérhetők a kosárlabdapálya déli peremén.

Világos sárga futópálya szintén rendelkezésre áll ezen a szinten. Ez az épület teljes kerületét körülveszi, és megemelve van, hogy ne zavarja a földszinti programot.

"Az új épületben egy emelt beltéri pálya kerüli a birkózó / edzőterem rúdját, és a kosárlabdapályára nyílik." - mondta Neumann Monson.

További sárga akcentussal rendelkező falak láthatóak az épület többi részében, ellentétben a beton, a fekete festett acél és a polikarbonát panelek palettájával - mindezt úgy választották, hogy "minimálisak és tartósak".

Image

Átlátszó és áttetsző anyagok homlokzaton történő felhasználása célja az érdeklődés felkeltése az utca elején.

Az építészek úgy tervezték a fő magasságot, hogy az üvegfalon keresztül bemutassák a kosárlabdajátékokat járókelők számára. A gyalogosok a polikarbonát panelek során keresztül a futópályán is megpillanthatják a futópályát.

Image