Anonim
Image

Ipari és földi anyagok alkotják az Abercorn Chalet-t Quebecben

A mezőgazdasági épületek és az MC Escher rajzai hozzájárultak a Tux Creative kanadai stúdió és Guillaume Kukucka építész tervezéséhez.

Image

Az Abercorn Kulcsosház egy völgybe helyezkedik el a keleti városrészekben, egy festői régióban Quebec délkeleti részén. A nyaraló erdős erdőben található, tóval és medencével.

Image

A projektet a Tux Creative interdiszciplináris stúdió tervezte, Guillaume Kukucka építészekkel együttműködve - mindkettő székhelye Montrealban található. A cél az volt, hogy nyitott terekkel, hangulatos sarokkal és a természeti környezet ölelésével rendelkező házat hozzon létre. A tervezők több forrásból származtattak jeleket, köztük a hagyományos gazdaságokat, ideiglenes regényeket és MC Escher holland művész rajzát.

Image

A ház összekapcsolt formákból áll, amelyek egy lejtős telek mentén húzódnak. A szétszóródó épületnek számos vágása és extrudálása van, valamint lejtős és lapos tetők keveréke is - rendkívül szabálytalan összetételt eredményez. A ház mindkét végén a tágas fedélzeteket a föld felett fém oszlopok emelik.

A külső falakhoz a csapat kontrasztos anyagokat használt - fekete fém és világos árnyalatú fa. "Az ellentétek szabadon kifejezhetők olyan nyers, ipari anyagok megválasztásában, amelyek ellentétben állnak az építészet köteteinek játékos szellemével" - mondta egy projektleírás.

Image

Az ipari esztétika beltérben folytatódik. A sima betonpadlót különféle típusú falkezelésekkel párosítják, a nyers betontól a rétegelt lemezekig és a hullámosított fémig.

Az egyik nyilvános helyiségben a csapat fából készült zsindelyt használt, szeszélyes érzetet adva a lehajolt térnek.

"A hagyományos külső burkolatok - például a hullámosított vagy profilozott fekete vagy aranyra festett fémlemezek - belső felhasználása megzavarja a referenciapontokat, és a külső megjelenés érzetét idézi elő" - mondta a csapat. "Ugyanezt a hatást érheti el a kempingben, amikor úgy érzi, mintha a természet része lennél, és mégis védettek."

Image

A ház egész területén a nagy ablakok természetes fényben helyezkednek el, miközben kilátást nyújtanak a környező tájra és az otthon egyéb részeire is. A kiegészítő megvilágítást gondosan elhelyezett tetőablakok biztosítják.

Image

"Elemeztem a nap pályáját, és modelleztem annak visszaverődését a fémlemez falakon" - mondta Laurent Guez, a Tux Creative partnere. "Az órák múlásával a fény érdekes árnyékokat és animációkat hoz létre."

A folyékony elrendezés biztosítja a felfüggesztés és a felfedezés pillanatait. Az ajtók magassága változhat - az egyik hálószobás ajtó hat láb (1, 8 méter), a másik pedig 11 láb (3, 4 méter).

A lakberendezés korabeli dekorációval van ellátva, a kiválasztott területeken használt szüreti darabokkal. Noha a ház egységes megjelenésű, minden szoba külön személyiségnek szánt.

"Tágas és diszkrét lakóhelyet akartam létrehozni, ahol minden darab megerősíti a karakterét, és ösztönzi az összekapcsolódást, erős és intuitív" - mondta Guez.

Image