Anonim
Image

A Studio Bark háló nélküli fekete pajtát épít Suffolk réten

A Studio Bark beépített egy rács nélküli otthont, amelynek kúpos tetővonala üvegezett végű oldalra nyílik, rétre néző kilátással, Suffolkban, Angliában.

A Fekete pajta elnevezésű kétszintes házat elszenesedett cédrusrétegelt első emelet jellemzi, amelyet a Studio Bark a helyi mezőgazdasági épületek referenciájaként tervezett.

A teljesen napenergiával és biodízel energiával ellátott hálózat nélküli házat úgy tervezték, hogy minimális környezeti hatásokkal járjon, és a hálószobákat a szikraköves szerkezetű földszinten helyezte el.

Image

"Annak érdekében, hogy teljes mértékben kihasználhassa a környezetét, a Black Barn-t úgy alakították ki, mint a tágabb vidékhez tartozó formát" - magyarázta a londoni székhelyű építészeti stúdió.

"A formatervezés a fekete mezőgazdasági istálló modern, mégis érzékeny értelmezése, egy tipológia, amely évszázadok óta szétszórt Kelet-Anglia vidékén."

Image

Az első emelet "drámai, világos, nyitott és tágas", és egy sor lakóhelyet foglal magában, beleértve egy nyílt konyhát és étkezőt. Jellemzője az ollórácsok, amelyek belül vannak kitéve, mint egy másik hivatkozás a helyi néprajzra.

A Structure Workshoptal együttműködésben tervezték, ezek kúposak a tetővonalra, és kinyitják a tereket az óriási gerendásvég felé, amelyet egy terasz homlokzik.

Image

Ezzel szemben a földszintet úgy tervezték, hogy "funkcionális és nyugodt" legyen. Négy hálószobával és három fürdőszobával a ház közepén egy fából készült lépcsőn lehet megközelíteni.

A Studio Bark a hálószobákat a földszinten helyezte el, hogy árnyékolja őket a közvetlen napsugárzás ellen, és segítsen nekik hűvös maradni a nyári hónapokban.

Image

Mind a szerkezetet, mind az elrendezést a Studio Bark fejlesztette ki, hogy javítsa az épület környezeti teljesítményét és csökkentse a szénlábnyomát.

"A Black Barn feltűnő formája környezeti megfontolásokból származik, beleértve a napenergiát, az árnyékolást és a passzív szellőztetést, és párbeszédet alakít ki a hely szezonális és napi ritmusaival" - tette hozzá a stúdió.

A kúpos forma az épület északi irányában csökkenti a légtelenítést, ami segíti az épületet a hőveszteség minimalizálásában, miközben a gerendák üvegezése kissé hátrafelé halad, hogy az épület nyáron önárnyékolható legyen.

Image