Anonim
Image

A Spinn Arkitekter befejezi a fa túrakabinot a norvég hegyen

Egy előre gyártott, méhsejtszerű szerkezetű, fából készült kabin, Varden néven nyílt meg a norvégiai Storfjellet-hegyen.

A Spinn Arkitekter a Norvég Trekking Egyesület számára megtervezte a menedéket, amely a Hammerfest városát körülvevő hegyekben történő túrázás ösztönzésére szolgál.

Van egy "organikus" előregyártott keret, amelyet a Format Engineers-szel együttműködésben fejlesztettek ki, hogy visszhangzzák a robusztus sarkvidéki környezetét, miközben ellenállnak a kemény sarki télnek.

Image

"A Varden úgy lett megtervezve, hogy válaszként szolgáljon a környező sarkvidéki tájra, oly módon, hogy belekeveredjen a hegyekbe és a sziklákba" - mondta James Dodson, a Spinn Arkitekter partnere.

"Azt is szeretnénk, ha a tervezés és kivitelezés minimális hatással lenne a telepre, és fenntartható anyagokból készülne."

Image A fotó készítette: Spinn Arkitekter

A kabin mérete 15 négyzetméter, és 77 egyedi keresztrétegű falemezből épül, amelyek méhsejt mintázatú kupolát képeznek.

Ezeket az előregyártott paneleket a norvég építészeti stúdió tervezte úgy, hogy könnyedén összerakhassák őket, mint egy 3D-s puzzle, így az önkéntesek egy csoportja hatékonyan szállíthatja és szerelheti össze a szerkezetet a helyszínen.

Image A fotó készítette: Spinn Arkitekter

Varden egy 300 milliméter vastag betonlapon ül, és egy rövid rámpával érhető el, amely a tető által védett deszkához vezet.

Az ajtót a deszka szélétől hátra kell állítani, hogy a kabin hómentes maradjon.

A fotó készítette: Spinn Arkitekter

Bent a falemezek hozzájárulnak a meleg és hívogató légkör kialakításához a kabinban. A fényt csak egy kis fatüzelésű kályha biztosítja gyertyák és lámpák segítségével.

Egy nagy ablaka van, kilátással a tájra, és fapadokkal rendelkezik, amelyeket a szerkezet mindkét oldalán integrálnak, összeillesztve a hozzá illő asztalokkal és székekkel.

Image

"A Varden eddig nagy sikert nyújtott, és jelentősen megnövelte a Storfjellet felé vezető forgalmat" - tette hozzá az építészeti stúdió.

Idén később a Spinn Arkitekter ikerkabinot épít Tyvenben, egy hegyvonalon a Hammerfest másik oldalán.

Image