Építészet

Látogatóközpont a Lepe Country Park partján, amely úgy épült, hogy ellenálljon az évszázadokon át az emelkedő tengereknek

Látogatóközpont a Lepe Country Park partján, amely úgy épült, hogy ellenálljon az évszázadokon át az emelkedő tengereknek
Anonim

Látogatóközpont az angliai tengerparton, amely úgy épült, hogy ellenálljon a növekvő tengerek évszázadának

Az angol tengerparti kilátóhelyet, amelyet a Hampshire megyei tanács tervez, karcsú, egyszintes tetővel és betonszárnyakkal védik, amelyek megóvják a "gyönyörű és brutális" elemektől és az emelkedő tengerszinttől.

Ezt a látogatóközpontot és éttermet a Hampshire megyei tanácsszolgálat tervezte, hogy javítsa az angliai déli parton található Lepe Country Park látogatói élményét.

A kilátó egy létező kávézót és látogatóközpontot vált fel, amelyet a bejutó tengerszint fenyegetett. Szűk helyét fák határolják mögött, és egyenesen a Wight-sziget felé néz ki a Solent felett.

Tervezését és anyagpalettáját a kontextus és a durva tengerparti éghajlat tükrözi, amelynek ellenállnia kell.

Egy sor betonszár emeli az elfoglalt területeket a tengerparttól 2, 5 méterre, hogy enyhítse a vízszint emelkedését az elkövetkező 100 évben, míg a nagy, egyszögletes tető árnyékot és védelmet nyújt az elemekkel szemben.

Az épület éttermet, látogatói információs pontot, személyzeti irodákat és támogató létesítményeket kínál, és olyan rekreációs helyet biztosít, amely évente csaknem félmillió látogató képes kezelni.

"Az eredeti kávézó mellett a tengerparti szintű szűk földterület korlátozására korlátozódik, az épület elhelyezkedése mind a tervezési politikát, mind a tervezők és a mérnökök szakértelmét megvizsgálta" - mondta Martin Hallum, a tanács tervezőigazgatója.

"A kezdetektől fogva fontos volt, hogy az épület tiszta legyen olyan környezetben, amely egyszerre lehet gyönyörű és brutális is."

A központ két összekapcsolt térből áll, egy hátsó egyszerű dobozzal, amely szolgáltatási területeket tartalmaz, beleértve irodákat, tárgyalótermet, látogatói információs pontot és az étterem konyháját.

Az épület elején egy nyitottabb terület tartalmazza az étterem ülősarját, amely egy nagy ablakosávon keresztül a tengerpartra néz. Ezt a helyet a lejtős tető tetején látja el, amely menti ablakokat biztosító ablakokat, amelyek a fák felé mutatnak a telek hátulján.

Az étterem területe mindkét végén összeköttetésben áll a keleti és a nyugati oldalsó teraszokkal, amelyek görbült fa korlátokkal vannak bélelt, és lehetőséget kínálnak szabadtéri étkezésre.

"A külső teraszok egyenes vonalú geometriájának meglazítása reagál a tenger természetes hullámos szélére, és elegáns, hajózási stílusú platformokat biztosít, amelyekre lépcsőket és fapados sétákat szállíthatunk" - tette hozzá a projekt csapata.

A teraszok körül burkoló fa burkolat szintén a lépcsőn vezet, és a két fő tér egyes felületeit lefedi, valamint egy különálló WC-t a strand szintjén.

Sziget országként Nagy-Britannia kiterjedt tengerpartja nagyszerű lehetőségeket kínál az építészek számára a kemény, de mégis gyönyörű épületek számára.

A brit építész, Lisa Shell egy parafával burkolt kabátot készített egy gólyalábra egy művész visszavonulására, amely csak akkor érhető el, amikor az árapály megszűnik, és a dRMM elnyerte a Stirling-díjat Hasting fából készült mólójának helyreállításával.