Anonim
Image

Az Iker Gil és a Luftwerk a Barcelona Pavilont hordozzák fel lézerráccsal

A Luftwerk és az Iker Gil tervező vörös lézerek rácsát vetítették ki Mies van der Rohe alapvető barcelonai pavilonjába, hogy létrehozzák a fénygeometria telepítését.

A Luftwerk médiamûvészek duo együttmûködött a Mas Stúdió Iker Gil-del a fénybemutató létrehozásában, amelyre a barcelonai Llum BCN és a Santa Eulàlia fesztivál idején került sor.

A fény geometria elnevezésű installáció célja az volt, hogy animálja és kiemelje az épület ikonikus tervét, amelyet Van der Rohe készített 1929-ben.

Image

"A fény geometriája magával ragadó beavatkozás a barcelonai pavilonba, amelyet kortárs lencseként látnak el ennek a fontos remekműnek" - magyarázta a Chicagói székhelyű Luftwerk.

"Kiemeli és kibővíti a szerkezet építészeti és anyagi tulajdonságait."

Image

A modern mozgalom alapvető munkájának tekinthető a barcelonai pavilon híres minimális alaprajzáról, amely egy formulás rácsrendszeren alapul.

Egzotikus márványfalakkal és padlóval rendelkezik, amelyek a belső részéből kiindulva folyamatos teret képeznek, elmossák a határt a külsővel.

A Fény Geometria telepítését ennek a rácsszerű szerkezetnek a kiterjesztéseként fejlesztették ki annak fizikai határainak illúziója érdekében.

"A vetített fényrács az acélkeretes üvegfalakon túlmutató padlót animálja, hangsúlyozva a belső és külső áthatoló teret" - tette hozzá Luftwerk.

A vetületeket koreográfiával változtattatták meg, és a pavilon különféle részeit időben beolvasztották egy Oriol Tarragó hangtervező éteri hangzására.

A belső falak nyomon követése mellett kiterjedtek a két szomszédos vízgyűjtőbe és Georg Kolbe ikonikus Alba szoborára is.