Anonim
Image

A Mecanoo befejezi az óriási piros kulturális központot Kínában

A Longgang Kulturális Központ, Shenzhen, Kína a Mecanoo által tervezett négy szögletes piros épület sorát foglalja el.

A Longgang kerület hosszú és keskeny helyén található 95 000 négyzetméteres komplexum művészeti galériát, tudományos múzeumot, ifjúsági központot és könyvesboltot tartalmaz.

A Mecanoo által "városi összekötőként" leírt négyszintes blokkok tető szintjén csatlakoznak, hogy védett nyilvános terek sorát hozzák létre.

"A kulturális központ hozzájárul egy gazdag és változatos kulturális programhoz, amely ikonikus városi összekötőben van elhelyezve" - ​​magyarázta a holland építészeti stúdió.

"Összekapcsolja a környező területeket a program külön részekre bontásával. Az ezen épületek közötti átjárók, amelyek igazodnak a szomszédos utakhoz, hozzáférést biztosítanak az épület nyugati oldalán lévő új üzleti negyedből a keleti parkba."

Image

A Longgang Kulturális Központ minden épületének egyedi formája van, de mindegyik méret növekszik az egyes emeleteknél és ugyanazok a piros homlokzatok egyesítik.

"Ugyanazon formális nyelv, magasság és anyag megosztása mellett a kötetek vizuálisan koherens egészet alkotnak, látható homlokzat vagy homlokzat nélkül" - mondta az építész stúdió.

Image

Az egyes épületek bejáratát az épületek közötti védett területek alá helyezzük el, olyan módon, ahogyan a Mecanoo reméli, hogy az utasainak "szabadban" eljuthatnak és átjuthatnak a nyilvános terekre.

A tudományos központot gyermekeknek és fiatal felnőtteknek tervezték, és az ifjúsági központ melletti helyen helyezkedik el, amelyet találkozóhelyként és helyiségként használnak az iskolán kívüli tevékenységekhez.

Eközben a művészeti galéria mind kiállítási tereket, mind várostervezési központot ad otthont, és a négy kötet közül a legnagyobb kávézókat, éttermeket és egy könyvesboltot tartalmaz, amelyeket eseményekre is használnak.

Image

A külső kialakításhoz hasonlóan a belsőépítészet mindegyik kötet egységes a Longgangi Kulturális Központban, ahol a kitett betonszerkezetek dominálnak.

"A betonszerkezetet gondosan úgy tervezték, hogy része legyen a látogatók élményeinek. Az épületben sétálás olyan, mintha öntött betonszobrot nézzenek belülről" - tette hozzá az építészeti stúdió.

Image

A betont a fa, sötét fém részleteivel keverjük össze, például a tudományos múzeum átriumában, ahol a fekete lépcsők cikcakkban cigzagnak állnak a földszinti fafehérítő stílusú ülőhelyek felett.