Anonim
Image

A Sutherland & Co saját építészeti stúdiót tervez egy keskeny skót épületben

A Sutherland & Co átalakította a skóciai észak-berwicki sovány háború utáni épületet saját stúdiójává, tetőfényben megvilágított csúszó lucfenyő panelekkel.

A stúdió egy szűk földterületen helyezkedik el, amelyet az északi Berwick High Street-i két üzlet közé szorítottak. Azon a helyen áll, amely egykor egy keskeny sávban - wynd néven ismert - a város Főutcájától a West Bay felé haladt.

Ennek eredményeként az épület nagyon keskeny, de mély tervű. Kicsit több, mint 3, 5 méter széles, 45 méter mélységig terjed.

A Sutherland & Co által tervezett, saját stúdióként használható iroda az épület első emeletén található. Az íróasztal elején található, az utcára néző kilátással, hátul egy tárgyalóteremmel.

A földszinti üzlethelyiség felett fekszik, amely skandináv ihletésű árukat árusít.

A Sutherland & Co elmondta, hogy miután az 1960-as években egy tűz beoltotta az épületet fokozatosan módosították, amely "kevés értéket hagyott".

Például az első emeleten az építészek eltávolították az 1960-as években behelyezett rosszul elhelyezett tűzoltót, amelyet sprinkler-rendszer bevezetése miatt feleslegessé tették.

A cég szerint a tűzszökés eltávolítása lényegesen kinyitotta a belső teret, miközben felszabadította a hely hátulját a további fejlesztéshez.

"A telek hátsó részét, amely a Forth utcára nézett, egy második épület foglalta el, amelyet az 1960-as években bontottak el, hogy megkönnyítsék az utca szélesítését" - magyarázta a stúdió.

"Az első emeleti tűzoltóhelyzet eltávolítása megnyitotta a helyszín hátulját, amely további fejlesztési lehetőségeket kínál, remélhetőleg egy új építésű családi házat."

A hely befejezéséhez az építészek visszafogott anyagpalettát választottak ki, beleértve a keresztlaminált lucfenyőt, a fagyapotot és a kitett téglát.

A keresztirányban laminált lucfenyőből készült túlméretes csúszó panelek lehetővé teszik a fő stúdió és az ülésterület szükség szerinti bezárását, miközben a deszkázott fagyapot mennyezet egységesítő elemként szolgál, amely eltúlzza a belső mélységét.

Image

A mennyezet mentén a falemezek elrejtik a tolóajtó pályákat és a világítást, valamint elsajátítják a mennyezeti panel illesztéseit. A keskeny tér közepére tetőfényt helyeztek be, hogy a napfény a mély terv középpontjába kerüljön.

"Az újjáépítés ugyanolyan kivonási gyakorlat volt, mint amellett, hogy eltávolította a múltbeli fejlődés felhalmozódott rétegeit" - magyarázta a Sutherland & Co, és hozzátette, hogy a projektet egy párhuzamos fejlesztő cég révén ténylegesen saját maguk készítették el.

Image