Anonim
Image

A Rise Design Stúdió üvegfallal világítótesten világítja meg a Harvist Roadot

A széles üvegtáblák segítették a Rise Design Stúdiót összekapcsolni ezen az északnyugat-londoni lakás korábban világos éhezésű tereivel a szabadban.

Kilburn szomszédságában, a Harvist Road lakását a helyi Rise Design Stúdió átalakította, hogy jobban érintkezzen közvetlen környezetével.

Image

A lakás egy viktoriánus terasz földszintjén helyezkedik el, amelynek hátsó kiterjesztése volt, és egy ferde alaprajz, amely akadályozta a természetes fény elérését a központi nappali területeken.

A kiterjesztés és az otthon határfal közötti kis hely szintén feleslegesnek bizonyult.

Image

A regenerált londoni téglalapokat és üvegezett tetőfedőket használják a meglévő kiterjesztés és sikátor áthidalására, míg egy maroknyi válaszfalat átszeltek, hogy egy nyitott terű konyha legyen. Komplett palaszürke szekrényekkel és egy darab fehér reggeliző-szigettel rendelkezik.

Ezt a helyet most fekete kerettel díszített üveglapok borítják, amelyeket vissza lehet csúsztatni, hogy a lakók könnyen hozzáférhessenek a teraszhoz és a kerthez.

Image

A hálószobákat megvilágosította egy teljes magasságú üvegajtó és egy hatalmas trapéz ablak, amely a tetőig terjed.

Az intelligens üvegből készült olyan üvegtáblát - amely átlátszóról átlátszóra válthat feszültség, fény vagy hő alkalmazásakor - közvetlenül a lakás fürdőszobájában található kád fölé helyezték el, lehetővé téve a lakosok számára, hogy áttekintsenek egy dekoratív világítótérbe, amelyet egy páfrány fa.

Annak érdekében, hogy némi elválasztást lehessen biztosítani a lakás lakóövezete között, különféle anyagokat használtak a padlóburkolatokhoz. A lakás eleje felé néző helyiségekben sötét tölgyfa padlólapok futnak, míg a fürdőszobában hatszögletű kék ​​lapok kerülnek felragasztásra, míg a kiegészítőkben csiszolt beton van.

"A kontrasztos anyagpalettát úgy választották, hogy drámát és megkülönböztetést hozzon létre a három fő terület között, a különféle érzékszervi tapasztalatok hangsúlyozása révén" - magyarázta a stúdió.

Image

A kert végén egy kis stúdiót építettek fel, ahol az ügyfél visszavonulhat dolgozni.

A rózsaszínű rétegelt lemezből falokat, mennyezetet, íróasztalokat és tárolószekrényeket alakítottak ki, amelyekben a hagyományos fogantyúk helyett kis lyukak vannak.

Image

Homlokzatán nagy sarokablak van, amelyről a stúdió reméli, hogy "párbeszédet" fog létrehozni a hangerő és a főépület üvegezett elemei között. Egy kis ólomüveg panelt is beépítettek az ajtóba.

A lakás egyéb furcsa részletei között szerepel egy rejtett ajtó a bejárati folyosón, amelyet előre lehet húzni, hogy nagyobb magánélet biztosítson az elülső fogadóteremben - ha nincs használatban, akkor egyszerűen csak falburkolatú falnak tűnik, kabáthoroggal.

Image