Anonim
Image

A Vine Architecture Studio meleg hangokat használ a londoni Love Walk ház felújításánál

A Vine Architecture Studio számos meleg és természetes anyagot használt fel a viktoriánus korszak otthona London déli részén, amely korábban autóbusz-ház volt, lakóterületeinek kicsomagolására.

A Camberwell szomszédságában elhelyezkedő Love Walk korábban "nem szeretett, de jellegzetes" belső tereit a Vine Architecture Studio frissítette, hogy kényelmesen elférjen egy négyéves fiatal család.

Image

Az épületet eredetileg autóbuszépületként állították fel a 19. század végén, ahol lovaskocsik és egyéb lovas felszerelések tárolására szolgáltak.

Az 1990-es években lakossági használatra alakították át, de azóta nagyrészt érintetlen maradt.

Image

"A meglévő terek újbóli felfedezése gyakran számos kihívást jelent, de számos előnye van, például csökkentheti az építőanyag bekötését egy hely szövetébe és újjáéleszti az épület elveszett lelkét" - magyarázta a stúdió.

"Az ilyen építészeti rétegezés megköveteli a meglévő érdemeinek gondos azonosítását, hogy a régi és az új sikeresen össze lehessen hozni."

Néhány furcsa eredeti tulajdonságot megőrizve, mint például az épület külső homlokzatán található sötétkék stabil ajtók, a stúdió a ház földszintjét nyílt terű nappali részvé alakította.

Az itt levő falakat gipszben mossák - ez egy szulfát ásványi anyag, amelyet általában gipsz vagy táblás kréta készítésére használnak -, amely sötét rózsaszín árnyalatot hagy maga után. A halszálkás mintás tölgyfa padlókat szintén telepítették.

Image

A szoba egyik oldalán egy század közepén teak étkezőasztal található, ahol a lakosok vacsorázhatnak, míg a másik oldalon pár vintage kanapé található.

A színes kifröccsenést a helyileg előállított mintás párnák és szőnyegek választéka biztosítja, amelyek célja a textil utánozása, amelyet a stúdió látott egy nemrégiben Marokkóban, Tangerben szövő piacokon meglátogatott úton.

A szétválasztást egy új lépcső hozta létre, amelyet úgy terveztek, hogy két fele legyen.

Míg az alsó lépcsőfokok és emelkedők ugyanolyan halszálkás mintázatúak, mint a padló, a felső rész lépcsői fehér acélból készülnek, és a fenti mennyezetről függesztik vékony oszlopokon.

Az étkező szomszédságában található a konyha, amelyet nyírfa rétegelt lemez szekrényekkel, beton munkalapokkal és egy grafikus kék splashback-tel készítettek, amely a stabil ajtók színére utal.

Itt a stúdió az alaprajzot kiterjesztette egy meglévő udvar kihasználatlan sarkába, és világossá tette a kerti helyiséget, amelyet nagy üvegezésű panelek vettek körül. A terrakotta lapok kifelé és befelé futnak.