Anonim
Image

A Solo Arquitetos brazil Casa do Lago nyaralót épít visszaújított téglákkal és helyi kövekkel

A brazil Solo Arquitetos cég vörös árnyalatú kőből származott egy helyi kőbányából és újjáépített téglából egy elhasználódott gyárból, hogy ezt a nyaralóházat Brazília Paranapanema folyó közelében építse.

Image

A nyaralóház Alvorada do Sulban található, egy kis faluban, São Paulótól kb. 500 km-re. A tulajdonosok korábban birtokolták egy gyárat, amelyet lebontottak és elláttak az épület alapanyagát.

A közeli Curitiba város Solo Arquitetos stúdiója ezt az anyagot a helyszínen található kövekkel párosította, amelyek a már elérhető vörös tégla árnyalatot tükrözik.

Image

"A magánkézben az építkezés előtt kivont kövekkel készítették el az építkezést, és a régió vörös színének gyönyörű rétegét adták a projekthez" - mondta az építészek a projektleírásban.

Image

A Casa do Lago elnevezésű ingatlan, amely tóházként fordul elő, két hosszirányú térfogatot tartalmaz, amelyek eltolva vannak, hogy "mozgást és függetlenséget" biztosítsanak.

Az első, amely az utcához legközelebb van, a ház három hálószobáját tartalmazza.

Image

"A kiemelés a fő lakosztály, amely áttekinti az ingatlant és a folyót, amelyet az ágy előtti nyílás keretez - ez egy megérdemelt privát belvedere a tulajdonosok számára" - mondta Solo Arquitetos.

Ezt a tömeget a helyi vörös kövekből építették, míg a másik téglából készültek. A látogatók belépnek a házba a két kötet között, egy kis előcsarnokba, amely összeköti mindkét oldalát.

Image

A nyilvános kötet nyílt tervű elrendezéssel szerveződik. A tisztító ablakok, valamint a padlótól a mennyezetig érkező üvegfal, a hátsó udvarra nézve rengeteg természetes fényt nyújtanak.

Image

Ezek az üvegpanelek fedett fafedélzetre nyílnak, amely mélyen kiterjed a tulajdonos hosszú és keskeny területére. Az építészek ezt a helyet "pavilonnak" írják le, amely helyet biztosít a szocializációhoz, az étkezéshez és a főzéshez.

Image

"A nyitott terv nemcsak ezeknek a tereknek a dinamikus felhasználását teszi lehetővé, hanem a folyóról való bárhol elérhető kilátást is lehetővé tesz" - mondta az építészek.

Image

A kertben tereprendezéshez úszómedence és szabadtéri kápolna tartozik. Az egyszerű szerkezetet ugyanazon vörös kövekből építették, valamint gerendákkal, amelyek átfedik a teret és szükség esetén lehetővé teszik annak lefedését.

Image

A földes hangok az egész űrben megjelennek, és sötét fából készült ékezetekben találhatók, amelyek kiegészítik a tégla és a kő külső felületét. A master lakosztály ezzel szemben fehér mosott falakkal rendelkezik, amelyek tágas hangulatot adnak a helynek.

Image