Anonim

A Neri & Hu az Alila Bangsar szállodát Kuala Lumpurban "városi oázissal"

A Neri & Hu kínai formatervező stúdió egy torony tetején helyezkedett el a malajziai Kuala Lumpurban egy tetőtéri medence körül elhelyezkedő szállodával.

A 143 szobás Alila Bangsar szálloda a 42-emeletes felhőkarcoló nyolc legfelső szintjét foglalja el, a város Brickfields és Bangsar környéke között.

A Neri & Hu befejezte a szálloda építészetét és belső tereit, amelyeket úgy tervezték, hogy "városi oázis" legyen.

Fákat ültettek a földszinti bejárat előcsarnokába és a közönség felső történetébe.

"A belépéskor a városi oázis fogalma azonnal megjelenik a buja fák ültetésein keresztül a belső terekben" - magyarázta Neri & Hu.

"Megérkezve a 42. szint felső előcsarnokába, a vendégeket kettős magasságú helyiségbe fogadják - egy lámpásba, amely nyitva áll a környező város számára, és amely lehetővé teszi a maximális természetes fényt.

Image

A szálloda öt emeleti hálószobával rendelkezik, amelyek öt közönségszintet fednek fel.

Az összes minimális, de növényekkel telt közterületet fehér betonoszlopok és gerendák metszik, amelyek négyzet alakú rácsban vannak elrendezve.

Image

Az épület külső oldalán ez a rács feketében folytatódik, vizuálisan megkülönböztetve a szállodát az alatta található apartmanoktól.

"Egy merev szerkezeti rács meghatározza a projektet kívülről és belülről, jelezve annak jelenlétét a homlokzaton, miközben keretet képez, amelybe a szálloda minden funkciója beletartozik" - mondta a stúdió.

Image

A fehér beton rács körülveszi a medencét, amely a szálloda szíve.

A szálloda a felső emeletről, a fenti emeleten elérhető, egy "színházi nagy lépcsőn" keresztül. A medencét mindkét oldalán egy medence melletti bár és egy napozóterasz határolja, és egy étterem figyelmen kívül hagyja.

"A külsőről a belső felé folytatódó táj, a természetnek az építészetbe történő beillesztése kulcseleme, amely összeköti az összes közteret és meghatározza a városi oázis" - mondta a stúdió.

"Az összes helyszín az udvar körül konvergál, hogy váratlan módon aktiválják ezt a helyet a nap minden órájában."

Image

A szálloda egész területén a fehér gipsz oszlopok egyszerű palettáját szürke kőpadlók, Balau fafalak és mennyezetek, valamint kialakított bronz részletek kombinálják.

A rács, amely az egész szállodában fut, a hálószobákon belül folytatódik, ahol sötét fát ábrázol a fehér vakolat falai.

Mindegyik hálószobát úgy tervezték, mint egy kunyhó, amely magában foglal egy fürdőszobát egy lebegő dobozban, egy "fedett udvar" mellett.

Ez az udvari hely egy kis nappali rész az ablakok mellett, kilátással a városra.

Image