Anonim
Image

A Tres Birds által épített Urban Denver épületben japán étterem és aeroponikus üvegház található

Az amerikai Tres Birds Workshop egy japán étterem tetején helyezkedik el Denverben (Colorado) egy üvegházzal, amely talajtól mentes termelőtornyokkal rendelkezik.

Az épület egy blokk hosszú, vegyes felhasználású S * Park nevű fejlesztésben található, amely a Fenntarthatósági Park rövidítése.

A Tres Birds Workshop helyi stúdiója a Colorodo város belvárosának közelében tervezte a teljes fejlesztést - amely magában foglalja a lakhatást, a kereskedelmi területet és a városi gazdálkodást -.

Image

A helyszín egyik sarkában a csapat egy kétszintes épületet készített egy utcai étterem és egy felső szintű üvegház elhelyezésére.

Téglalap alakú, az épület egy viszonylag szilárd, tégla és beton alapból áll. Fent felül egy teljesen üvegezett térfogatot egy többszintes tető tetején tettek fel, amely az épületnek megkülönböztető megjelenést kölcsönöz.

Image

A talajszintet az Uchi számára tervezték, amely díjnyertes étterem, amely a japán ételek széles skáláját kínálja, a wagyu marhahúsból és tölgyben sült halból a sushiig és sashimig. Első helyszíne 2003-ban nyílt meg a texasi Austinban.

Image

"Uchi friss alapanyagokból készít ételeket oly módon, hogy meghamisítja az elvárásokat" - mondta az építészek. "A terv célja az volt, hogy támogassa ezt a küldetést az épület programján és a tér szenzoros élményén keresztül."

Image

Az étterem külsejét egy nagy, háttérvilágítással ellátott tábla jelzi. A látogatók egy L alakú étkezőbe lépnek, amelyet egy központi sushi pult és bár körül rendeznek el. Az étkezőben két szoba található, amelyek különböző légkört tartalmaznak - az egyik világos és meleg, míg a másik sötétebb tónusokkal rendelkezik. A fa képernyők segítik az egyes zónák kijelölését.

Az S * Park fejlesztésének többi részéhez hasonlóan az építészek váratlan módon igyekeztek a közös anyagokat felhasználni. Az étkező egyik legkülönlegesebb tulajdonsága a déli fal, amelyet regenerált vörös téglákból és egyedi gyártású kristálytömbökből áll.

"Ezek a kristálytéglák átviszik a fényt és az energiát, összekapcsolva a kényelmes belső tereket a távoli városképtel és a járókelő szemével a meleg fényben" - mondta a stúdió.

Image

A téglafallal szomszédos területen egy "kaotikus" mennyezeti telepítés nyers fa deszkákból készül, amelyek a Tres Birds Workshop korábbi projektjeinek maradványai voltak. A falemezek enyhítik a zajt, és növelik a szoba zárt érzetét. A sötétebb étkezőben szintén van fa mennyezeti beépítés, bár itt a lécek rendezettebben vannak elrendezve.

Az étkezőbútor sötét fából készült székekből és asztalokból, valamint barnás kárpitozású kabinokból áll. A betonozott padló ipari érzést kölcsönöz annak, amelyet ellensúlyoz a fa sokfélesége az étkezőben.

Image

Fent felül, a csapat létrehozott egy 7000 négyzetláb (650 négyzetméter) üvegházat, amely "az egész évben rendelkezésre álló legfrissebb organikus zöldségekkel látja el a konyhát".

Az Altius Farms által kezelt termesztési terület fehér, aeroponikus tornyokkal rendelkezik, amelyek nem igényelnek talajt. A növényeket - beleértve a salátát, a gyógynövényeket és az ehető virágot - rendszeresen páramentesítik tápanyag-tartalmú vízzel.

Image