Anonim
Image

Az El Sindicato apró Casa Parásito-t épít egy tetőn Ecuadorban

Az ecuadori stúdió, az El Sindicato Arquitectura egy 12 négyzetméteres parazitaszerkezetet épített egy épület tetejére Quitóban.

A Casa Parásito, amelyet Parasite Háznak fordítanak, kis helyet foglal el egy meglévő épület tetején, Ecuador fővárosának San Juan szomszédságában.

Image

A ház, amely acél alapokon keresztül kapcsolódik a meglévő szerkezet födéméhez, tartalmaz egy fürdőszobát, konyhát, ágyat, tárolót, valamint étkezési, munka- és szocializációs helyet, mindegyik 12 négyzetméteren belül.

Mint sok más parazita lakás, támaszkodik a fogadó épület támogatására vagy szolgáltatásokra.

"A Casa Parásito egy minimális formatervezésű tárgy, amelynek célja egy ember vagy fiatal pár alapvető lakhatási szükségleteinek megoldása." - mondta El Sindicato Arquitectura egy projektleírásban.

A stúdió egy A-keretes faszerkezetet választott, amely lehetővé tette a belsejében egy nyitott teret, hogy a lehető legtöbbet hozza ki a korlátozott területből. "Koncepciója az általunk végzett tevékenységnek megfelelő optimális élőhely kereséséből származik" - tette hozzá.

A földszinten egy téglalap alakú nyitott területet különbözõ tevékenységekhez rendelték el, kiegészítõ funkciókkal, mint például a konyhaasztal, a fürdõszoba, az ágy, a tároló és az asztal szélei. Az ágy egy emelt platformon helyezkedik el, és megtölti a fenti üveges padlást.

"A téglalap alakú maggal szomszédos utilitárius terek háromszögekben és rombumokban vannak" - folytatta a stúdió. "Ezek a geometriák amellett, hogy tartalmazzák a saját tevékenységét, stabilitást nyújtanak az egész szerkezethez."

Az északi homlokzatot nagy, háromszög alakú ablak tölti ki, amely rengeteg természetes fényt enged be és kilátást nyújt a környező városra, valamint a Cotacachi, az Imbabura, a Mojanda és a Cayambe vulkánokra.

A matt üveg eközben a déli homlokzat homlokzatát képezi megvilágítás és szellőzés érdekében, miközben fenntartja a szomszédok lakóinak magánéletét. A keleti és a nyugati oldalt, amelyek egész évben közvetlen napfényt kapnak, acélpanelekbe csomagolják, hogy megakadályozzák a közvetlen napfényt.

A falak és a padló belsejében orientált rétegelt lemez (OSB) van bélelt. A stúdió 12 cm-es rést hagyott a fa bélés és a fémszerkezet között, amelyet szigetelőanyagként kókuszrost tölt be.

A bútorokat egyszerűen és ritkán kell tartani, beleértve egy fából lehúzható íróasztalot, valamint egy kis étkezőasztalot és székeket.

Az El Sindicato Arquitectura a Casa Parásitót szándékozik bemutatni a jövőbeli fejlesztések számára.