Anonim
Image

Az építkezésünk módja kápolnaszerű visszavonulást hoz létre a holland erdőben

Az amszterdami építészeti stúdió, a The Way We Build egy faburkolatú belső kabinet épített egy kempingben a holland északi részén, Robbenoordbos erdőben.

A 15 négyzetméteres kabinot úgy tervezték, mint egy "meditációs természetű visszavonulást" a Het bos roeptnél - amelyet fordításként az erdő hív - kemping a Holland part közelében.

"A kabin olyan nagyvárosi emberek számára készült, akik a természet közelében felújulni akarnak, hogy elkerüljék a mai digitális szennyeződést" - mondta Arjen Aarnoudse, a The Way We Build társalapítója.

Az egyszerű kabin egy nyárfa boltív-sorozatból épül fel, amelyek támogatják az épület tetőjét és felvidítják a belső teret.

"Konstruktív nyárfa boltívei kupolaszerkezetet hoznak létre, amely kápolna-szerű érzést ad a vendégeknek" - mondta Aarnoudse Dezeen-nek.

"A vallási építészet történetében a kupola alakját a földi és a természetfeletti közötti menedék reprodukciójához használták" - folytatta Aarnoudse.

"A boltívek és a kupolák formája segíti a vendégeket, hogy visszatérjenek önmagukba, és pozitív energiát teremtsenek a meditációhoz."

Az egyik boltív egy központi oszlopból származik, amely elválasztja az ágyterét a kabin hátulján a kompakt nappali és konyha részétől.

A hálószoba mellett egy kicsi WC található, míg a fő helyet egyszerűen íróasztal és egy pár széken egy faégő írja le.

Image

A kabinok két fala teljesen üvegezett, hogy a látogatók a kemping egész területén nézhessenek, míg a másik két szilárd fal fa burkolattal van borítva.