Anonim
Image

Az Archismith titkos kertet hoz létre az Üvegvárban

A Bangkok építészeti stúdiója, az Archismith egy 20 000 üvegtéglával körülvett kertet épített egy thaiföldi Bangkokban lévő lakóépület értékesítési irodája részeként.

Az Üvegvár elnevezésű értékesítési galéria régóta szerepel a Dezeen Awards 2019-ben, üzleti épület kategóriában.

Az Archismith úgy tervezte, hogy a helyiséget nagyrészt leválaszthassa a helyétől, mivel a közelben található egy konkurens fejlesztő értékesítési galéria.

A főépületet az utcától vissza lehet állítani egy üvegtéglából épített, kiálló blokkkal, amely bejárati pavilonként működik és körülveszi a kertet.

"Nyolc méter magas falak levágják a szennyeződéseket, például a forgalmi zajt és az MRT vonal építésének rendetlen látványát, hogy nyugodt légkört teremtsenek az épületben" - mondta Jirawit Yamkleeb, az Archismith társalapítója.

"A tér klaustrofobás érzésének csökkentése érdekében az üvegtömböt választották fő anyagként, mivel ez a célját szolgálja, és a természetes fény még mindig átjuthat" - mondta Dezeennek.

Az üvegtégla falakon - amelyek acélvázon vannak támasztva - egy titkos kert található, fákkal ültetve a központi pálya mindkét oldalára. Vízmelegítő rendszert telepítettek a kert hőmérsékletének meleg napokon történő szabályozására.

Az építész szerint ez a hely egy nagy kert bemutatására szolgál, amelyet a lakásépítés részeként építenek be.

"A fő fejlesztésnél nagy kert van, tehát az értékesítési galériában lévő kertet úgy alakítottuk ki, hogy bemutassa a" természettel való élés "érzését" - mondta Yamkleeb.

Az üvegtégla falak a főépületben folytatódnak, ahol ülősarokkal rendelkeznek.

E fényviszonyok mellett egy helyiség is található, amely modelleket tartalmaz a fejlesztésről, amely két bemutató apartmanra és irodára vezet az eladók számára.

Image

Összességében 20 000 üvegtéglát használtunk az Üvegvár létrehozásához. A téglalap alakú téglák mindegyikének élei vannak, amelyek a fugázást részben elrejtik. Ez a részlet a látható fugázást a standard 10 mm-ről két milliméterre csökkentette.

"Ez a részlet fontos a projekt esztétikája szempontjából, mivel segít az üveg homlokzatának folyamatosabb megjelenésében" - tette hozzá Yamkleeb.

Bár az értékesítési irodát bérelt földterületre építették, fennáll a megállapodás, hogy az üvegtégla szerkezet megmarad, amikor a föld visszatér.

"A háztulajdonos véleményében nem vagyunk biztosak az épület jövőbeni programjában, de ezt kávézóként lehet használni, ahol egy szép kert található, vagy egy Airbnb-t, mivel már két szoba van hozzácsatolt fürdőszobával. A jövő MRT állomása nagyon közel van, tehát ez nagyszerű lehetőségeket rejt magában "- magyarázta Yamkleeb.

Image