Anonim
Image

A Hayri Atak Architectural Design Studio konzolos üvegmedencét javasol a norvég fjord felett

A Hayri Atak Építészeti Tervező Stúdió egy butikhotel koncepcióját tervezte egy norvégiai szikla szélén, amely tartalmaz egy üveges üvegmedencét.

Isztambulban a Hayri Atak építészeti tervező stúdió javasolta a szálloda 600 méter magas építését Preikestolennél - egy meredek szikla és népszerű idegenforgalmi hely Norvégia nyugati részén, amely túlnyúlik a Lysefjorden fjordon.

A sziklás körüli túraútvonalakba való belépés izgalmát kívánja felidézni, és elkapni azt a érzést, hogy „él a szélén és azon túl”.

Image

"A Preikestolen az évek során az egyik legizgalmasabb hely volt számomra. Egy nap barátom küldött nekem fényképeket a szikláról, amelyet Norvégia útja során elfoglalt" - magyarázta a stúdió alapítója Hayri Atak.

"Annak ellenére, hogy nem voltam ott, megtapasztaltam az adrenalin jelenlétét. Akkor azt álmodtam, hogy élhetek a szélén és azon túl. Egyszerűen csak azt akartam, hogy ezt az élményt átmutassam a szélén, és az a gondolat, hogy ez a tapasztalat inspiráljon, - mondta Dezeennek.

A Hayri Atak Építészeti Tervező Stúdió látképében a szálloda bejáratát képzelik el a szikla tetején, amely természetesen sima felülettel rendelkezik. Ez óriási nyilvános megtekintési platformként is megduplázódna.

A vendégeket ezután a szálloda belsejébe vezetik, ahol a stúdió kilenc vendégszobát és közös társalgót javasolt, amelyek mind a sziklafalba vannak ágyazva.

A szobák három emeleten vannak felosztva, és egy közös erkélyre nyílnak, amelyek a szélektől kinyílnak, hogy zavartalan kilátást nyújtanak a fjordra és a környező hegyekre.

Image

Az alábbiakban a társalgónak közös erkélye van, amely túlmutat a vendég hálószobáktól, és óriási szabadtéri úszómedencével rendelkezik.

A "kalandosabb látogatók" számára tervezett hosszú, keskeny medencekonzolok bizonytalanul az erkély szélétől vannak kitéve és teljesen üvegből készültek, hogy elmerüljenek az úszók a tájban és az alulról eső csepp.